• DOLAR 32.386
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2390.39
  • ...
Adana'da İlçe Tarım Müdürlükleri pazar günü açık olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yönetmeliğe göre 1 Eylül'de başlayan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, 2 Ocak 2024' te sona erecek.

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

İlçelerde bulunan ziraat odaları ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışma ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri de 31 Aralık tarihinde açık olacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne hafta sonu kayıt yaptırmak için gelen üreticiler, görevli personelin yönlendirmesi ile dosyalarını teslim ederek kayıtlarını yaptırdı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticilerin ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüklerine giderek veya e-devlet üzerinden yapabileceğini belirterek, "2023 üretim yılında ÇKS başvurusu olan; dosyadaki parsel bilgisi ve belgeleri değişmeyen üreticilerimiz yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek. İlk defa müracaat eden üreticilerimiz ile kira veya taahhütname süresi biten, parsel ekleyip çıkarmak isteyen, hissedar değişikliği olan üreticilerimiz de ÇKS' ye kayıtlı oldukları ilçe müdürlüklerimize bizzat başvuru yaparak kayıtlarını yaptırabilirler. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz 31 Aralık 2023 tarihlerinde de ÇKS kaydını yaptırmak isteyen üreticilerimiz için açık olacaktır. " dedi.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını da belirten Kökçüoğlu, "Eskiden sadece tapusu olanlar, kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yapamayan çiftçilerimizin tamamı ektiğini beyan edip, bununla ilgili prosedürleri tamamlayarak ve bu arazileri kayıt ettirebilecek." şeklinde konuştu.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir