• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Kan Kanseri Tutuklunun Ailesi Adalet İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin`de 6 ay önce tutuklanan kanser hastası Mehmet Barlas`ın o tutuklandığından beri hastanede ranzaya kelepçeli olarak tutulduğu ifade edildi. Tutuklu olduğu için tedavisinin iyi yapılmadığını iddia eden ailesi, Barlas`ın hastalandığının ilerlediğini ancak mama ile beslendiğini dile getirdi. Bir cinayetten şüpheli olarak yargılanmasına devam edilen Barlas`ın serbest bırakılmasını isteyen aile, Cumhurbaşkanı ile Adalet Bakanından yardım istedi.

Diyarbakır`ın Dicle ilçesine bağlı Orak köyünde 2006`da işlenen bir suçtan dolayı şüpheli olarak yargılanan ve Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde gönderilen Mehmet Barlas, Mersin Üniversitesi Hamatoloji bölümünde yatağa kelepçeli bir şekilde yatıyor. Barlas`ın bir çocuk gibi hareket ettiği ve ancak mama ile beslendiği belirtiliyor.
Yaklaşık olarak 4 yıldır kan kanseri hastalığına yakalanan Barlas`ın tutuklandıktan sonra hastalığının ilerlediği belirtilirken cezaevinde iken ailenin zorlaması üzerine Barlas`ın Mersin Üniversitesi Hamatoloji bölümüne kaldırıldığı dile getirildi. Aile, doktorların ilgilenmemesi nedeniyle Mehmet Barlas`ın hastalığının ilerlediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı bize yardımcı olsun
Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı`na seslenen Mehmet Barlasın 25 yıllık eşi Emine Barlas (48) şunları söyledi: "Kocam hasta. Kan kanserdir. Ben istiyorum ki kocamı bıraksınlar. Hastalığını kendi evinde geçirsin. Hiç bir şeyini yapamıyor. Ben 5 gündür ona bakıyorum. Onu altından bağlıyorum. Ben istiyorum ki bırakılsın. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı eşimin bırakılmasına yardımcı olsun. Eşim çok hasta. Her an ölebilir. Eğer ölecekse de gelsin evinde çocuklarının yanında ölsün. Cumhurbaşkanı`ndan yardım istiyorum."

Babama iftira atıldı

Diyarbakır Dicle ilçesine bağlı Orak köyünden 2006 yılından Mersin`e göç ettiklerini belirten Adem Barlas (17) 2008 yılında işlenen bir cinayetten dolayı babasına iftira atıldığını ileri sürdü. Oğul Barlas, "2008 yılında bizim köyde bir adam öldürülmüş. 2006 köyden göç etmemize rağmen 2008 yılında işlenen cinayet babamın üzerine atıldı. Babamın üzerine iftira atılıyor. Babam Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi`nde kanser hastası olarak tutuklu yargılanıyor. Babam hala 2008 yılında işlenen olaydan şüpheli durumda. Olayla alakası olmayan babamı neden hala içerde tutuyorlar. Hala tutuklu yargılanıyor. Üniversitenin verdiği raporu savcı ve hakime gösterdiğimizde, hakim ve savcı inanmadı. Heyet raporuna inanmıyor. Daha önce babamın affedilmesi için Cumhurbaşkanına ve Adalet Bakanlığı`na heyet raporunu faks çektik ama bir sonuç alamadık."

Tutuklu yargılanan babamı ya bıraksınlar yada tutuksuz yargılasınlar
Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinde babasının kan kanseri olmasına rağmen 6 aydır tutuklu yargılandığı söyleyen Adem Barlas, "Cezaevinde bakacak kimsesi yok. Babamı bıraksınlar ki biz ona bakalım. Hastane de bakım altında iken biraz iyileşiyor. Cezaevine götürüldüğünde 15-20 gün kalıyor bakımsızlıktan dolayı yine eski haline dönüyor. kan kanseri olan ve hastanede yatağa kelepçeli babamı ya bıraksınlar yada tutuksuz yargılansın çünkü doktorların söylediğine göre yaşamasına fazla bir süre kalmamış." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan bize yardımcı olsun

Başbakan ve Cumhurbaşkanına seslenen Barlas şunları kaydetti: "Babam Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi`nde yatıyor. Hastalığından dolayı kendisi şuan Mersin Üniversitesi Hastanesinde tedavi görüyor. Kendisi yatalaktır. Kendisi beni tanımıyor. Eğer bir baba oğlunu tanımıyorsa devlet neden bunu yatalak bağlıyor. Babam şuan kanser hastasıdır. Buradan Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Babamı affetsin. Raporlarda da görüldüğü hayati tehlikesi mevcuttur. Ama herkes buna sessiz kalıyor. Cumhurbaşkanımızdan babamın af edilmesini talep ediyoruz. Yani 5 yaşındaki bir çocuk nasılsa benim babamda şimdi öyledir. Ben doktorlar ile konuştuğumda diyor her an her şey olabilir. Her an kaybedebiliriz diye raporda vermişler ama hakim bey bunu kabul etmiyor."

Cumhurbaşkanına sesleniyorum
Kan kanseri Mehmet Barlas`ın ağabeyi Zeki Barlas Cumhurbaşkanına seslendiğini belirterek şöyle konuştu: "Kardeşim işlemediği bir suçtan dolayı kan kanseri olduğu halde cezaevinde yatıyor. Cezaevine girmeden önce kan kanseri idi. Cezaevinde iyi bakmadıklarından dolayı durumu kötüleşti ve durumu şimdi kritik. Her an hayatını kaybedebilir. Ben buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Ricam odur ki kardeşimi affetsin. Biz burada kendisine bakabiliriz. Bizim ricamız odur ki Cumhurbaşkanımız kardeşimizi bıraksın." dedi.

Diyarbakır`ın Dicle ilçesine bağlı Orak köyünden 2006 yılında Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesine göç eden Barlas ailesi, 2008 yılında Diyarbakır`da işlenen bir cinayetten yargılanan Mehmet`e Barlas`a iftira atıldığını öne sürüyor. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir