• DOLAR 32.367
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2394.846
  • ...
Siyonist çetenin saldırıları Şırnak'ta protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR öncülüğünde, siyonist işgal çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacı ile Şırnak’ta Hz. Ömer Camii'nde Cuma Namazı çıkışı sonrasında basın açıklaması düzenlendi.

Toplanan kalabalık adına açıklamayı, İshak Aksa okudu.

"Gazze’de siyonist vahşet ve soykırım tüm acımasızlığıyla 84 gündür devam ediyor"

Siyonistlere karşı başta Türkiye olmak üzere vicdan sahibi hükümetleri ve devlet liderlerini harekete geçirmek için meydanlara akın etmeye devam edeceklerini söyleyen Aksa , "Gün yok ki, siyonist terör örgütü tarafından tüm dünyanın gözleri önünde masum bebekler ve çocuklar, mazlum kadınlar ve sivil insanlar katledilmesin. Bu vahşet ve dehşet her gün ciğerimizi yakmakta, canımızı acıtmaktadır. Bizler tüm dünya halkları gibi siyonist işgalci israile karşı başta Türkiye olmak üzere vicdan sahibi hükümetleri ve devlet liderlerini harekete geçirmek için meydanlara akın etmeye devam edeceğiz. Gazze’de siyonistlerin saldırı ve soykırımına karşı İslam ülkelerinin liderleri artık kınama mesajlarını terk etmeli ve fili olarak harekete geçmelidir. Siyonist terör örgütü, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de aralıksız olarak konutları, kamu binalarını, camileri, okulları, üniversiteleri, hastaneleri, yardım taşıyan kamyonları bombalamakta ve mazlum Gazze’nin mazlum ve savunmasız çocuklarını katletmektedir. Gazze’de siyonist vahşet ve soykırım tüm acımasızlığıyla 84 gündür devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda Gazze Hükümeti Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre; 8 bin 800 çocuk, 6 bin 300 kadın olmak üzere, 21 bin 320 Filistinli kardeşimiz şehid edildi ve 55 bin 603 kişi de yaralandı. Yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 7 bin kişi de yıkılan binaların enkazında kayıptır ve akıbeti bilinmemektedir. 311 sağlık çalışanı, 200’den fazla doktor, 40 sivil savunma görevlisi ve 103 gazetecinin öldürüldüğü saldırılarda, 8'i gazeteci ve 40'ı sağlık çalışanı olmak üzere 2 bin 600'den fazla Filistinliyi de alıkoydu. Gazze’de 355 bin konut, 126 hükümet binası, 315 cami, 3 kilise, 285 okul ve üniversite, 76 hastane ve sağlık merkezi içinde insanlar olduğu halde bombalandı, tamamen veya kısmen yıkıldı ve kullanılamaz geldi. Hastaneler ve sağlık merkezleri ağır bombardıman ile tahrip edildiği için yaralılar tedavi edilemiyor.  Yıkılan binalardan ve tahrip edilen altyapıdan dolayı Gazze halkı temiz suya ve gıdaya erişemiyor. Gazze’de ilaç ve tıbbi malzeme tükenmiş, salgın hastalıklar baş göstermiş, bebek ve çocuklar başta olmak üzere yüz binlerce Gazzeli kardeşimiz hasta durumdadır. " dedi.

Son olarak liderlere çağrıda bulunan Aksa, "Buradan Müslüman liderlere ve tüm uluslararası aktörlere ve dünya halklarına çağrımız şudur: Gazze’de yaşayan iki buçuk milyona yakın mazlum insanın hayatlarının idamesi için gerekli su, gıda, ilaç, barınma ve temel ihtiyaçların karşılanması için 'insani yardım koridoru' acilen açılmalıdır. Filistin’i devlet olarak tanıyan özgür ülkeler, seçimle iş başına gelmiş HAMAS’a ve Gazze hükümetine denizden, karadan ve havadan ulaşmak için siyonistlerden izin alma zilletinden kurtulmalıdır. Bu özgür ülkeler, uluslararası hukuka uygun olarak HAMAS'la siyasi, ekonomik ve askeri iş birliği yapmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir