• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Genç MÜSİAD Batman Şube Başkanı Metin Akyel, açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında 2024 yılında uygulanacak olan 17 bin 2 TL'lik yeni asgari ücretin hem işverenler hem de çalışanlar adına hayırlara vesile olmasını dileyen Akyel, en büyük temennilerinin ise hiçbir çalışanın emeğinin zayi olmaması olduğunu söyledi.

Asgari ücretin bütün vatandaşların onurlu bir hayat sürebileceği ücret seviyesine kavuşmasını ümit ettiklerini ifade eden Akyel, "Bununla birlikte ücret artışlarının işverene getireceği ağır yüklerin hafifletmesi adına mevcut destek ve teşviklerin artırılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Çalışanların alım gücünün korunması öncelik olmalıdır"

İşe yeni atılmış genç girişimci ve Kobilere hükümet tarafından yeni destek ve teşviklerin oluşturulmasını talep ettiklerini belirten Akyel, şöyle devam etti:

"Enflasyonla mücadelede etkin politikaların devam etmesi ve çalışanlarımızın alım gücünün korunması önümüzdeki dönemlerde de önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada gelecek döneme ilişkin belirsizliklerin önüne geçilmesi önemlidir. Kamu kurum kuruluşlarımız çalışanlarımızın satın alma gücünü koruyacak gelir dağılımında oluşabilecek kötüleşmenin önüne geçeceğine inanıyoruz." (İLKHA)