• DOLAR 34.21
  • EURO 37.934
  • ALTIN 2924.587
  • ...
Mevlana Müzesinde düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlattırılan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca onaylanan Proje kapsamında Mevlâna Müzesi'nde düzenleme çalışması başlatıldı.

 

Müze avlusundaki Şadırvan ile Şeb-i Arûs Havuzu'nun memba suyuna bağlanacağını, belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Neyzenler Mezarlığı'nın da aslına uygun bir şekilde korunacağını ifade etti.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Akyürek, zemin taşlarının kırılması ve ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte düzenlemenin zarurî hale geldiğini belirtti.
Akyürek, daha önce gerçekleştirilen kubbe kurşunlarının yenilenmesi, türbe içindeki ahşap döşemenin tamamının ve ihtiyaç duyulan bölümlerdeki taş döşemenin değiştirilmesinin ardından bu çevre düzenleme çalışmasının Mevlâna Müzesi'ni daha aslına uygun, daha güzel ve ziyaretçiler için daha nitelikli hale getireceğini söyledi.

 

Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan zemin ıslahı ile türbe avlusunda yapılan kazılarda tarihî yapıya zarar veren, zemini çamurlaştıran ve yer yer çökmele-re neden olan su akıntısının da kontrol altına alındığını kaydetti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir