• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan yılbaşı mesajı: Yeni yıla günah ve haramla girmemeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2024 yılının İslam ümmetine hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Çaplık, halka önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Her sene Hıristiyanların, miladi yılbaşını, yılın son gününü öbür yılın ilk gününe bağlayan geceyi çeşitli etkinlik ve eğlencelerle kutladığını anımsatan Çaplık, Hıristiyanların bugünü Hazret-i İsa'nın doğum günü olarak kabul ettiklerini ve 'Noel' adı verilen bugünün Hıristiyanlarca kutsal kabul edilip dini bir bayram olarak kutlandığını belirtti.

"Müslümanlar, Hıristiyan ve Yahudilere benzememeleri konusunda uyarılmıştır"

Müslümanların, Hıristiyanların dini günü olan 'Noel'i kutlayıp onlara benzemeye çalışmasının İslam dinince yasaklanıp haram kılındığını vurgulayan Çaplık, "Hem yüce kitabımız Kur'an'da hem de Peygamber Efendimizin hadislerinde Müslümanlar, Hıristiyan ve Yahudilere benzememeleri konusunda uyarılmış, bu işi yapanların Yahudi ve Hıristiyanlardan olacağı belirtilmiştir." dedi.

"İnsanlığa faydalı, her boyutuyla donanımlı bir yaşantının gayreti içinde olmalıyız"

"Biz Müslümanlar, yeni yıla günah ve haramla girmemeliyiz" diyen Çaplık, "Bu yılı ömrümüzden eksilmiş, ölüme bir adım daha yaklaşmış olarak değerlendirip geçmiş yılın muhasebesini yapmalıyız. Ve yeni bir yıla girerken bu yılı nasıl daha iyi değerlendirebileceğimizi, dünya ve ahiretimizi mamur ederken neler yapmamız gerektiğini iyice düşünmeli, ona göre plan ve program yapmalıyız. Eksikliklerimizi, yapmamız gerekip de yapmadığımız şeyleri göz önüne alıp Allah'ın rızasını kazanma doğrultusunda bir ömre talip olmalı; Ümmete, mazlumlara, insanlığa faydalı, her boyutuyla donanımlı bir yaşantının gayreti içinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl İslam ümmeti için işgaller, zulümler ve katliamlarla geçti"

İslam ümmeti, dünya Müslümanları olarak kahredici, hüzün verici, acı dolu bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Çaplık, "Geçen yıl da İslam ümmeti için işgallerle, zulümlerle, istilalarla ve katliamlarla dolu olarak geçti. Kahramanmaraş merkezli deprem, Türkiye halkı olarak bizi derinden sarstı. On binlerce sevdiğimiz insanı, yakınlarımızı, dostlarımızı kaybettik." dedi.

"İslam aleminin uğradığı zulümler Müslümanlara büyük sorumluluklar yüklüyor"

Kendilerini yaralayan olaylardan birinin de Gazze'deki soykırım olduğuna dikkat çeken Çaplık, şöyle devam etti:

"Gazze'de, İslam dünyasının göbeğinde, mukaddes topraklarda Batı destekli siyonistler tarafından Müslüman bir halk korkunç bir katliama maruz bırakıldı ve ne yazık bu vahşi katliam İslam dünyasının gözleri önünde sürüyor. İslam âleminin uğradığı zulümler, bu zulümler karşısında Müslümanların çaresizliği, güçsüzlüğü ve dağınıklığı Müslümanların boynuna büyük sorumluluklar yüklemektedir. Gazze ve diğer İslam topraklarındaki kıyımlar, işgaller Müslümanların varlığını, geleceğini, özgürlüğünü, can ve mal emniyetini tehdit etmektedir."

"İslam ve ümmet düşmanlarına karşı güç birliği yapılmalıdır"

İslam ümmetinin izzet ve onurunu koruması ve bu söz konusu tehlikelerden kurtulması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizen Çaplık, son olarak şunları söyledi:

"Müslümanlar toparlanmalı, aralarındaki ihtilafları bertaraf edip vahdet içinde hareket etmeli, İslam ve ümmet düşmanlarına karşı güç birliği yapmalıdırlar. Yine Müslüman halklar İslam'a dört elle sarılmalı, kurtuluşun İslam'a bağlılıkta olduğu bilinciyle kuşanmalı, yöneticilerini de buna yönlendirip, kendilerinden olan, kendileriyle aynı inanç ve düşünceleri paylaşan liderlere, yöneticilere, politikacılara destek vermelidirler. Bu duygularla yeni miladi yılın hayırlara vesile olmasını diliyor, özgür Kudüs'te bir an önce buluşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir