• DOLAR 34.231
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2915.087
  • ...
"İnternet kafelerdeki denetimler aralıksız devam etmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının açılmasıyla okulların etrafındaki internet kafelere dikkat çekerek, geçen sene olduğu gibi bu senede kurumların sıkı denetimlerini sürdürmesi çağrısında bulundu.


İnternet kafelerdeki denetimlerde gevşeklik var
Eğitim Bir-Sen olarak, geçen sene Batman'daki internet kafelerin sayıları ve zararları ile ilgili bir rapor hazırlayıp kamuoyuna sunduklarını belirten Özperk, "Hazırladığımız rapor üzerine Batman Valiliği, emniyet ve belediye pek çok ortak çalışma yaptılar. Bu doğrultuda çeşitli önlemler alındı ve denetimler yapıldı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla da ilk haftadaki gözlemlerimizle yola çıkarak görüyoruz ki maalesef bu alandaki denetimlerde sanki bir gevşeme var. Bu nedenle çocuklarımızda en yakındaki internet kafeye kaçma yolunu tercih etmekte ve derste geçirmesi gereken zamanı internette ve çoğu zaman zararlı içeriklerle karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi.


İnternet kafeler çocukların ahlaki açıdan yetişmesinde engel
Ruhsatsız, denetimsiz ve filtresiz internet kafelerin çocukların fiziki, ahlaki ve dini açıdan yetişmesinin önünde çok ciddi bir engel olduğuna dikkat çeken Özperk, "Anne ve babalardan ricamız, çocuğunuzu kontrol edin ve çocuğunuzu denetleyin… Okul idarecilerden beklenti ve ricamız, mutlaka çocukların ders zamanında okuldan kaçmasını engelleyecek yöntem ve çareler bulmasıdır. Emniyet ve belediyeden beklentimiz, bu tür çocuklara açık yerlerin sıkı bir şekilde periyodik olarak disiplinli bir şekilde denetlenmesi ve kontrol edilmesi ve varsa yasalara ve tüzüklere uymayanlara en sert şekilde kanuni yaptırımların yapılmasını talep ediyoruz" çağrısında bulundu.


Küçük yaştaki çocuklar uyuşturucu bağımlısı
Son yıllarda küçük yaştaki çocuklarda uyuşturucu ve sigara bağımlığının söz konusu olduğuna işaret eden Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün anne ve babaları geleceğimiz olan çocukları iyi kontrol etmeye, harçlıklarını nereye harcadıklarını kontrol etmeye ve çocuğunun kimlerle arkadaşlık ettiğini mutlaka takip etmesi gerekir. Yoksa geleceğimiz olan çocukları kaybederiz. Onları kaybettiğimiz zaman geleceğimizi de kaybetmiş oluruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir