• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altının gram fiyatlarındaki son yükselişle birlikte kuyumcularda çeyrek altın 3 bin 200, yarım altın 6 bin 500, cumhuriyet altını da 13 bin TL seviyelerini gördü.

Altın fiyatlarında yaşanan son yükseliş hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan kuyumcular, altın fiyatlarında düşüşün beklemediklerini belirtti.

Altın piyasasının sürekli yükseliş eğiliminde olduğunu ifade eden Mustafa uzun, altının insanlar tarafından yatırım değil, birikim aracı olan bir metal olarak görüldüğünü belirtti.

"Altın yükselecektir"

Mustafa Uzun

Uzun, "2000 yılından beri altın, dolar karşısında yüzde 700 değer kazanmıştır. 6 bin 700, 7 bin 800 dolar olan kilo bazındaki altın, bugün 67-68 bin dolar seviyesine gelmiştir. Yani piyasadaki bütün emtialardan daha fazla gelir elde edebilen bir üründür. Altının yükselecektir çünkü pandemi ile başlayan daha sonraki süreçlerde de devam eden olaylardan dolayı altın yükseliş eğilimine devam ettirecektir. Hem piyasa hem ülkemiz hem de yurt dışında piyasaya para sürülmesi altının değerini daha da yükseltecektir çünkü hükümetler bu bastıkları paraları kredi olarak vatandaşa dağıtıyorlar, bunun geri dönüşü altını yükseltecektir." dedi.

"Kısa, anlık düşmeler olabilir fakat sabırlı olan her zaman kazanır"

Altını yatırım aracı olarak görenlere almaları tavsiyesinde bulunan Uzun, Bizim Adana tabiriyle 'Akıllı düşünürken, deli dereyi geçermiş.' Bu işlerde fazla düşünmemek lazım çünkü yirmi beş senelik bir trendle yükselen bir şeyin, ülkemizde yükselen altının düştüğünü daha kimse görmemiştir. Kısa, anlık düşmeler olabilir fakat sabırlı olan her zaman kazanır. Bizim yatırım yaptığımız iki şey vardır, bir tanesi topraktır bir tanesi de altındır. Altın alınır, toprağa dönüştürülür. Bunların her ikisi de Allah yapısı olduğu, bunun başka arzı da olmadığı için devamlı yükselecektir. Altın sınırlı oranda çıkan bir madendir, piyasada üretimi de yok; nüfus devamlı artıyor, yükseleceğini düşünüyorum. Herkese bol, bereketli, hayırlı yıllar olsun. Allah ülkemize zarar ve ziyan vermesin, insanların kalbine göre versin ve şehitlerimize de Cenab-ı Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

"Altın ne kadar düşüş yaşarsa, bizim işimiz o kadar fazla olur"

Serkan Şahin

Anlık olarak bu sabah altının güne yükselişle başladığını ve çeyrek altının 3200 TL civarında olduğunu söyleyen Serkan Şahin ise şunları kaydetti:

"Yarım altın 6 bin 500, cumhuriyet altını 13 bin Türk lirası seviyelerinde ve her geçen gün de yükseliyor. Gidişat için şunu söyleyebiliriz, 'ne zaman alırsan karlısın' şekline döndü; bugün alırsan bugün kârdasın. Alabiliyorlarsa çeyrek altın da olsa, ne zaman alabiliyorlarsa kârdalar. Şahsi kanaatim yükseleceği kanaatindeyim çünkü her geçen yıl yükselerek devam ediyor yani düşmüyor. Düşse bizim de işimize yarayacak. İnsanların alım gücü olur, ben satarım daha fazla para kazanırım ve insanların da alım gücü olduğu müddetçe herkes bir şekilde ekmek yer, iş yapar. Sonuçta her geçen gün iş yeri kirası, elektrik, su, vergi, eleman giderleri gibi her şey artıyor. Bunları karşılamak için bizim de satış yapmamız gerekiyor. Ondan dolayı altın ne kadar düşüş yaşarsa, bizim işimiz o kadar fazla olur. Yükseliş esnafın işine yaramıyor çünkü vatandaşın alım gücü düşüyor, başka yerlere yönleniyorlar. Gelecek yeni yılın herkese depremsiz, doğal afetsiz, savaşsız, barışın olduğu, insanların daha güzel anlaştığı, herhangi bir kırgınlığın olmadığı, küskünlüğün olmadığı, sağlık, mutluluk, başarı, huzur getirmesini temenni ediyorum." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir