• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gazze'de katliam: Bir nesil resmen yok ediliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Siyonist işgal rejimi 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yoğun şekilde düzenlediği yoğun saldırılarda evler, kamu tesisleri, okullar ve hastaneler gibi sivillere yönelik yerleri hedef almaya devam ediyor.

Siyonistlerin Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle işgalcilere karşı 7 Ekim'de kapsamlı direniş düzenledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 işgalcinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Fakat asıl rakamların çok daha yüksek olduğu biliniyor.

İşgal rejiiminin Gazze Şeridi'ne vahşi saldırılarında en az 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 21 bin 110 Filistinli şehit oldu, 55 bin 243 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce şehit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani arada" 81 siyonist ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan işgalciler, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir