• DOLAR 34.233
  • EURO 37.941
  • ALTIN 2927.344
  • ...
Şırnak`ta dilenci istilası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İl merkezi ve bazı çevre ilçelerde hiç bir şekilde engelli olmayıp fakat boyunlarına astıkları kart ile kanser vb hastalıklarının olduğunu söyleyerek dilenen şahıslara tepki geldi.
 

Geçimlerini dilencilikle yapan ve duygu sömürüsüyle insanları kandırmaya çalışan, "Suriye`den kaçtık yiyecek ekmeğimiz yok" diyen ve kucaklarına aldıkları bebekleri ile esnaf ve halktan para koparmaya çalışan dilenciler, Şırnak esnaf ve halkını bıktırdı.
 

Devletin yaşlı ve engellilere verdikleri maaş ve imkânlardan da yararlandıkları halde dilenciliği meslek haline getiren yüzlerce kişinin her gün defalarca aynı esnafa uğradıklarını belirten Hasan Yalmaç, "Dilenciliği meslek haline getiren bu insanlardan bıktık artık. Her gün evlerimize, işyerlerimize hatta bazen devlet dairelerine bile gelen bu insanlardan bıktık. Artık normal şartlarda muhtaç olan insanlara dahi yardımda bulunmaktan şüphe duyuyoruz. Devletin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye ifadelerini kullandı.   (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir