• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dr. Turan: Tüketimde aşırıya gitmesek Yahudilerin etki alanının dışına çıkarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından "Selahaddin Eyyubi'den Ebu Ubeyde'ye Kudüs" adlı program düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Zahit Aksu Konferans Salonunda düzenlenen program, Mehmet Ali Batı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı

Programda Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu Başkanı Zülkif Yokuş ile topluluğun danışman hocası Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Polat birer konuşma yaptı.

Sinevizyon sunumunun ardından, Selahaddin Eyyubi Araştırma Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Tarihçi Yazar Dr. Abdulkadir Turan,  "Kudüs'ü, Hazreti Ömer fethetti, Selahaddin-i Eyyubi özgürleştirdi; şimdi kim kurtaracak?" çerçevesinde bir konuşma yaptı.

Program sonunda, Abdülkadir Turan'ın kaleme aldığı "Selahaddin" adlı kitap, çekilen kurayla belirlenen 10 kişiye imzalı bir şekilde hediye edildi.

Program sonrası İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Turan, Selahaddin-i Eyyubi'nin, Kudüs'ü fethetmedeki başarısını, toplumsal ıslah ile gerçekleştirdiğine işaret etti.

Turan, "Toplum ıslah olunca, Müslümanlar kendilerini ıslah edince Kudüs alınabilmiştir. Dolayısıyla bugün de bizim neye ihtiyacımız var? Bir toplumsal ıslaha ihtiyacımız var. Toplumsal ıslahın merkezinde elbette kendini inanç yönünden düzeltme, kendini düşünce yönünden düzeltme var. Ama pratikte galiba bizim tüketimimizi yeniden düzenlememiz var. Bizim bu tüketimi yeniden planlamamız gerekiyor. Müslümanca bir tüketim, bizi yeniden bir İslam Filistin'ine kavuşturacaktır." dedi.

Boykotun önemine dikkat çeken Turan, "Eğer Selahattin gibi zahit olsak, tüketimde aşırı gitmesek, israf edip şeytanın dostu haline gelmez isek bu durumda biz Yahudilerin etki alanının dışına çıkarız. Eğer temel ihtiyaçlarımızı tükettiğimizde, Yahudilerin mallarını almazsak Yahudileri iflas ettirmiş oluruz. Müflis Yahudiler, israilin çetelerini besleyebilecek güçten yoksun olurlar. Oraya tank, top, uçak getiremezler. Ve mücahitler onlara galip gelir. Biz de o zaferin ortağı olmuş oluruz." diye konuştu.

"Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ün fethine giden mücadelesi ile HAMAS'ın bugün siyonizme karşı yürüttüğü mücadeleyi nasıl kıyaslıyorsunuz?" ile ilgili soruya ise Turan, "Özü elbette aynı. Resulü Ekrem'in sünneti üzerine yapılan bir mücadele. Ama teferruatı tamamı şartlara göredir. Selahattin'in devrinde bu bir devlet mücadelesi olarak verilmiştir. Elbette HAMAS burada kısmi olarak bir devlettir ama daha dar bir alanda mücadele etmektedir. Şu bir hakikat ki bugün, Ebu Ubeyde ve arkadaşlarının mücadelesi veya Muhammed Ed-Dayf ve arkadaşlarının mücadelesi Selahaddin ve arkadaşlarının ihtiyaç duyduğundan daha çok bizim yardımımıza, desteğimize muhtaçtır." yanıtını verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir