• DOLAR 32.515
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2424.699
  • ...
Ankaralılardan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin Gazzeli sivillere yönelik ve Kuzey Irak'ta PKK'nin Türkiye askerine yönelik menfur saldırıları kınamak üzere 24 Aralık tarihinde yoğun halk katımılıyla Ankara’da bir yürüyüş ve miting düzenlenmiştir.

Düzenlenen yürüyüş ve mitinge katılan halk, kendilerine ağır hakaretlerde bulunan Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi önünde buluştu.

Suç duyurusu öncesi Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından hukukçuların katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına ve suç duyurusunda bulunmak üzere AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, Ankara Sivil Toplum Paltforum Başkanı Mustafa Kır ile birçok STK temsilcileri programa katıldı.

"80 gündür israil dünyanın gözü önünde 20 binden fazla Gazzeliyi şehit etmiştir"

 

Pragramda yapılan basın açıklaması, Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, tarafından okundu.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de, işgalci siyonistler tarafından vahşice bir katliam gerçekleştirilmekte olduğunu hatırlatan Hafif, "80 gündür israil dünyanın gözü önünde masum bebekleri, çocukları, kadınları, sivilleri, 20 binden fazla Gazzeliyi şehit etmiştir. Yaşananlar saldırganlık suçu, ağır insan hakları ihlali, göçe zorlama suçlarının yanında ve ötesinde açık bir soykırım suçudur. Konu ile ilgili Ankara 2 No'lu Barosu olarak hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hem de Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurularımızı yaptık. Önünde sonunda yapılanların, yapanların yanına kar kalmayacağına, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Gazze'de yaşanan bu ağır insanlık trajedisi gelişen teknoloji ve iletişim imkanları ile bütün dünyaya anında servis edilmekte ve israil, zulmünü bütün dünyanın gözü önünde ve bütün insanların gözünün içine baka baka gerçekleştirmektedir." dedi.

"Dünya kamuoyu yaşanan bu zulmü her geçen gün daha da iyi kavramakta ve lanetlemektedir"

Hafif, "Amerika Birleşik Devletleri de israile hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde siyasi olarak, hem açıklamaları ile moral motivasyon olarak hem de silah ve mühimmat sağlamak suretiyle askeri olarak açıktan destek olmaktadır. Aynı Amerika Irak’ın ve Suriye’nin kuzey bölgesinde de Türkiye Cumhuriyeti aleyhine terör faaliyeti yapan PKK/YPG terör örgütüne de kol kanat germekte, bu terör örgütüne silah, mühimmat ve istihbarat desteği sağlamaktadır. Dünya kamuoyu yaşanan bu zulmü her geçen gün daha da iyi kavramakta ve lanetlemektedir. Ülkemizde de tarihi, milli ve dini hassasiyetlerimizden dolayı Gazze’de yaşananlar vatandaşlarımız için büyük bir üzüntü sebebidir. Hemen her gün dünyanın farklı bir bölgesinde sorumluluk bilinci ile insanlar sokaklarda yürüyüş yaparak, mitingler tertip ederek israilin yaptıklarını lanetlemektedir. 24 Aralık 2023 Pazar günü de Ankara’da Anadolu Meydanı'nda 100 binden fazla vatandaşımız hem Gazze’de yaşanan israil zulmünü hem Irak’ın kuzeyindeki terör saldırısını lanetlemek hem de şehitlerimizi anmak için bir araya gelmiştir. Birçok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, sendika da bu yürüyüş ve mitinge katılmıştır. Ankara 2 No’lu Barosu avukatları olarak bizler de Ankaralı vatandaşlarımızla birlikte bu yürüyüş ve mitinge katıldık. Biz, o gün, Kuzey ırak ve Pençe Kilit Harekât bölgesinde hayatını kaybeden şühedamız için, yarım asırdır topraklarını savunan Filistinli şehitler için yürüdük; İstiklal Marşımızı okuduk, terörü lanetledik, şehitlerimiz için dualar ettik." ifadelerine yer verdi.

"Fatih Altaylı tarafından Ankaralı vatandaşlarımıza yapılmış olan hakaretleri kabul etmiyoruz"

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif

Fatih Altaylı'nın yürüyüşe ve mitinge katılan halka ağır hakaretlerde bulunduğunu dile getiren Hafif, konuşmasının devamında şunları aktardı:

"24 Aralık’ta gerçekleşen yürüyüş ve mitingin ardından 25 Aralık 2023 saat 05.30 sıralarında Fatih Altaylı tarafından sosyal medyada yayınlanan mülakatında mitinge katılan Ankaralı vatandaşlarımıza yapılmış olan hakaretleri kabul etmiyoruz. Yapılan eylem sadece hakaret değil aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik üretecek türden açıklamalar da barındırmakla yapılan sorumsuz bir davranıştır ve Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur. Ay Yıldızlı bayraklarıyla Anadolu meydanına akın eden vatandaşlarımızın 'Şehitler ölmez vatan bölünmez!', 'Kahrolsun israil, kahrolsun PKK!', 'Türkiye'de Gazze'de teröriste geçit yok!' sloganlarına kulaklarını tıkayan, eylemin amacını bile anlayamayan, Gazetecilik Meslek İlkelerinden bi haber olan bu şahıs büyük bir gaflet içindedir."

"Ankara 2 No’lu Barosu olarak Fatih Altaylı hakkında şikayet başvurumuzu yaptık"

Son olarak Hafif, "Türk milleti olarak nerede bir zulüm varsa biz zulmün karşısındayız, mazlumun yanındayız. Türk milleti olarak her daim terörün karşısındayız, şehitlerimizin ve gazilerimizin yanındayız. Bizim inancımıza göre şehitlik peygamberlikten sonra en yüce mertebedir. Türk milleti olarak, kabul ettiğimiz en büyük şeref ve en büyük arzumuz Allah rızası için, din, vatan ve millet uğruna şehit olmaktır. Hiç kimse Türk milletinin evlatlarının şehidine saygı göstermediğini iddia edemez. Hiç kimse gazeteciliğin arkasına sığınarak Türk milletinin birbirine kin ve nefret duymasını sağlamaya çalışarak birbirine düşürmeye çalışamaz. Hiç kimse şehitler üzerinden Türk milletine hakaret edemez. Ankara 2 No’lu Barosu olarak Fatih Altaylı hakkında Türk Ceza Kanunu 125. Maddesi'nde düzenlenen Hakaret, 216. Maddesi'nde düzenlenen Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve 301. Maddesi'nde düzenlenen Türk Milletini aşağılama suçlarından aleyhine soruşturma yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet başvurumuzu yaptık. Yapılacak olan bu soruşturma sürecinin şüpheli için bir ders olmasını diliyoruz. Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyoruz. ailelerinin ve Türk milletinin başı sağolsun. Yaralı askerlerimiz için Allah’tan şifalar diliyoruz. Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde belirtti.

Basın açıklaması ve sonrasında yapılan konuşmanın ardından toplanan Ankaralılar, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir