• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da 10 kişi boğularak hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl içerisinde 95 vatandaşın da boğulmaktan kurtarıldığını aktaran Altsoy, arama kurtarma, dalgıç ve yangına karşı itfaiye ekiplerinin her zaman hazır bir şekilde beklediğini söyledi.

Altsoy, "Batman Belediyesi İtfaiyesi olarak hem yangına müdahale eden personel hem arama kurtarma personeli hem de dalgıç personeli olmak üzere her türlü yangına, arama kurtarmaya müdahale etmeye hazır bulunmaktayız." dedi.

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürü Bilal Altsoy

"Çevre illerden de 5 boğulma vakasına gidildi"

Bu sene 10 kişinin suda boğularak hayatını kaybettiğini ifade eden Altsoy, "Dalgıç ekiplerimiz 2023 yılı içerisinde toplam 10 boğulma vakasına müdahale etmiştir. Vatandaşlarımızın cansız bedenini bulundukları yerden çıkarmışlardır. Çevre illerden de 5 vakaya gidilmiştir. Bu vatandaşlarımızın da cansız bedeni bulundukları sulardan çıkarılmıştır." diye konuştu.

"Ekiplerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için hazır beklemektedir"

Geçtiğimiz ay yaşanan selde mahsur kalan 60 vatandaşı bulundukları yerden kurtardıklarını belirten Altsoy, şöyle devam etti:

"19 Kasım'da meydana gelen sel baskınında arama kurtarma ekiplerimizin dalgıç ekiplerimizle birlikte yaptığı müdahalede 60 vatandaşımız bulundukları yerden kurtarılmıştır. Yaşanan talihsiz olayda 4 vatandaşımızın da cansız bedenini dalgıç ekibimiz sudan çıkarmıştır. Baraj kapaklarının açılıp suların yükselmesinden dolayı mahsur kalan 35 vatandaşımız daha dalgıç ekibimiz tarafından kurtarılmıştır. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için her zaman hazır bir şekilde beklemektedir." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir