• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Diyanet Vakfı:  Canavarlaşan zalim bir toplum ile karşı karşıyayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2023 yılı sene sonu değerlendirmesi ve Filistin Gazze'ye ulaştırılan insani yardımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için Başkent Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi.

TDV Genel Merkezinde düzenlenen programa Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve vakıf çalışanları, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada yapılan açıklamalarda Diyanet Vakfının faaliyet alanları ve 2023 yılı faaliyet raporu hakkında bilgiler verildi.

6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketi ve sonrasında yaşanan yardım seferberliğini değinen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 2023 yılı faaliyet raporu açıklandı.

2023 yılının çok acıların yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Turan, "Deprem bölgesinde 3 bin 678 tane konteyner kurulumunu gerçekleştirdik. Bugüne kadar afet bölgesinde 8 milyon insana bir şekilde ulaştık. Ramazan ayı  ile beraber bu rakamı biz 10 milyonun üzerine çıkardık." dedi.

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den beri yaptığı katliamlara da değinen Turan, "Filistin'de yaşananlar her birimizin yüreğini sızlatıyor. Adeta iştahımızı kaçırtıyor. Adeta uykularımızı bölüyor ve o masum çocukların bağırışları ve haykırışları bir an için kendimizi o ailelerin yerine koyduğumuz zaman ne demek istediğimi her halde çok iyi anlıyorsunuz. Cenab-ı Hak yardım eylesin. Milletimiz bize çok büyük emanetler için seferber oluyor. 'Ne yapabiliriz ne yapmamız gerekiyor?' diye sürekli bizleri arayan soran 'nasıl yardım ulaştırırız?' diyen dostlarımız var. Filistin'e yardımlar yapılıyor. Bugüne kadar biz aşağı yukarı 2 milyon dolarlık bir yardımı Gazze'ye ulaştırdık. Bu Gazze'de bizzat alım kanalıyla oldu. Gazze'de Selam Derneği ile beraber çalışıyoruz. Onlar vasıtasıyla alımları yaptık ve dağıttık. Mısır'dan alımlar yaptık ve intikallerini sağladık. AFAD ile beraber gemilerle bu intikali sağladık. Çok köklü çok güçlü yardımları ulaştırabiliyor muyuz? Maalesef israilin kapıda müsaade ettiği kadar girebiliyoruz. Bu da bizim ayrı bir hayıflanmamız ve ayrı bir üzüntümüz. İnsani yardımı bile ulaştırmada canavarlaşmış zalim bir toplum ile karşı karşıyayız. Düşünün hastanede biz günlük 3 öğün yemek veriyorduk. O hastane bombalandı ve oradaki masum insanlar şehit edildiler. Selam Derneğimiz büyük zararlar gördü. Dolayısıyla onlar da çalışamıyor." ifadelerine yer verdi.

Su kuyuları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vere Turan, 1 milyon 525 bin insanı temiz suya ulaştırdıklarını ifade etti.

Hediyem Kur'an-ı Kerim olsun ile hediye kitap kampanyalarıyla birçok Kur'an-ı Kerim ve kitap dağıttıklarını aktaran Turan, ayrıca 10 civarında öğrenci mezun ettiklerini söyledi. Turan, "Türkiye'de 53 tane öğrenci yurdumuz var. 48 bin 506 öğrenciye burs ya da eğitim yardımı yaptık. Yetimlere yönelik çalışmalarımı kapsamında 4 bin 435 yetimlerimize hizmetimiz var. 63 milyon 471 bin 35 kişiye değişik vesilelerle ulaştık." şeklinde belirtti. 

Soru cevap kısmının ardından program nihayete erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir