• DOLAR 34.253
  • EURO 37.826
  • ALTIN 2924.564
  • ...
Sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu İslam'dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Yerel seçim çalışmaları ve belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla Bitlis'e gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun İslam olduğuna işaret etti.

Parti binasında basına açıklamada bulunan Doğan, partilerinin bu ülkenin vicdanı, tarihi ve geleceği olduğunu belirterek, "Türkiye'deki partiler arasında en hareketlisi saadet partisidir. Çünkü bu parti içerisinde çalışan herkes bu çalışmaları ibadet aşkıyla yapmaktadır.

Onun için önümüzdeki yerel seçimlere parti olarak çalışmalarımızı hızlandırarak hazırlanacağız. Bütün il ve ilçeleri dolaşarak çalışmalarımız hakkında halkımızı bilgilendireceğiz. Genel merkezimiz tarafında yaklaşık olarak 300 kişiden oluşan 20 gurup, Türkiye deki tüm il, ilçe ve beldeleri ziyaret etmektedirler. Bugün 4.'inci haftamızdayız. Teşkilatlarımızı güçlendirmek ve yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarımızı belirlemek niyetiyle 6 kişilik bir gurup Bitlis'e geldik" dedi.

En büyük sorun işsizlik ve geçim sıkıntısıdır

Devletin, insanların, firmaların ve şirketlerin borçlu olduğunu, insanların nefes alamaz hale geldiğine dikkat çeken Doğan, "Devletin şu anki iç ve dış borcu 570 milyar dolar civarındadır. Türkiye'nin başta gelen en büyük sorunu işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Bu ekonomik sıkıntı yerinde durmuyor ve başka sıkıntıları tetikliyor. Ahlaki sıkıntılar oluşmaya başladı. Bunları ekonomik sıkıntı tetikliyor. TÜİK'in verdiği rakama göre, 2012 yılında 3 bin 225 insan intihar etmiş.

İntiharların sebebi ahlaki yozlaşmadır

Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu intiharların sebeplerine baktığınızda karşınıza geçim sıkıntısı ve ahlaki erozyon çıkıyor. Bu ülkenin ekonomisinde, ahlaki durumunda, dış politikasında, eğitiminde ve sağlık sektöründe sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan kurtuluşun tek yolu İslam ve milli görüştür." diye konuştu.

Türkiye, Suriye de oynanan kirli tezgâhın bir parçası olmamalıdır

Türkiye'nin dış politikasına da değinen Doğan, "Dış politikadaki en önemli gündem şuan Suriye'ye
askeri müdahaledir. Türkiye, Suriye de oynanan kirli tezgâhın bir parçası olmamalıdır.
Amerika'nın öncülüğünde Suriye'ye girmenin ve askeri müdahalede bulunmanın iyi niyet göstergesi değildir. Böylesi bir durumda kaybedecek olan Türkiye, Suriye ve Müslümanlar olacaktır. Onun için biz komşu ülkelerle ve insanlarımızla kavga etmemeliyiz" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir