• DOLAR 34.235
  • EURO 37.793
  • ALTIN 2933.445
  • ...
Arıcılıkta başarılı olmanın yolları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-İl Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Medeni Avcil, arıcılığın Bitlis'in ve ülkenin en temel tarımsal faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti.

Avcil, "Günümüzde yeni tekniklerin kullanımıyla dünya ölçeğinde önemli bir tarımsal ve ticari faaliyet haline gelen arıcılık, ekonomide de önemli bir yere sahiptir. Bu faaliyet, sosyal gücü olan, istihdam yaratan, çevreye zarar vermeden doğayı koruyan en önemli faaliyetlerden biridir. İnsanlığa ve doğaya fayda sağlayan arıcılığın, bilimsel ve güvenilir bilgi kaynaklarına dayandırılarak yapılması bu önemi daha da arttırmaktadır."dedi.

Bilim dünyasında bal arıları hakkında ciddi araştırmalar yapıldığını belirten Avcil, "Ülkedeki arıcılık camiasının bilgi kırıntılarıyla yetinmesi üzücü bir olaydır. Eğitime önem vermeyen bir arıcılık faaliyeti başarılı olamaz. Ülkemiz arıcılık bakımında adeta bir cennet gibidir. Kovan varlığı ve koloni bakımından Çin'den sonra dünya ölçeğinde ikinci sırada yer almaktadır."ifadelerini kullandı.

Avcil sözlerine devamla,"Fakat bunca zengin flora ve iklim çeşitliliğine rağmen, ülkedeki kovan başına bal ve diğer arı ürünlerinin üretim miktarı son derece düşüktür. Arı yetiştiricilerimize, bu konferansla arı yetiştiriciliğinde ve arı ürünlerinin üretiminde başarılı olmanın yollarını göstererek eğitim vereceğiz. Bu eğitimle başarılı sonuçlar almayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Konferansta Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu da katılımcılar arıcılık konusunda bilgiler verdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir