• DOLAR 34.25
  • EURO 37.614
  • ALTIN 2927.36
  • ...
HÜDA PAR Bitlis Teşkilatı Şırnak'taki saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Hür Dava Partisi Bitlis İl Teşkilatı, partilerine ve mütedeyyin kişilere yönelik düzenlenen saldırıları kınadı. HÜDA PAR Bitlis İl Sekreteri Nihat Dalğa tarafından yapılan basın açıklamasında PKK ve uzantılarına sert tepki gösterildi.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan partilerinin bazı çevreler tarafından şiddet ortamına çekilmek istendiğini ifade eden Dalğa, "2012 Aralığında kurulan partimize tahammülsüz guruplar tarafında sürekli saldırı yapılmaktadır. Bu guruplar önce Ceylanpınar ilçe başkanlığına Molotoflu saldırıda bulunmuşlardı. Bununla yetinmeyen bu asi guruplar, Silvan ilçe başkanlığına da Molotoflu saldırıda bulundular.

Cizre de 3 parti üyesinin evine parça tesirli 3 adet bomba atılmıştı. Yapılan bu saldırılarda herhangi bir can kaybının olmaması sevindiricidir. Daha sonra Yüksekova da parti üyemiz olan bir kardeşimiz PKK tarafında kaçırılmıştır. Parti yetkililerinin uyarı tarzındaki açıklamalarından sonra kısa sürede serbest bırakılmıştı." dedi.

Yapılan saldırıların failleri nedense hala bulunmadı
Dalğa, "Bundan iki gün önce yine aynı güruh ve karanlık odaklar tarafından gece yarısının karanlığında faydalanarak Silopi ilçe teşkilatımıza 7 adet molotof ve 2 parça tesirli bombalı saldırıda bulunulmuştur. Yine aynı gece bir kardeşimizin evine ve arabasına Molotoflu saldırıda bulunulmuştur. Yapılan bu saldırılar nedense hep gecenin karanlığından faydalanılarak yapılmıştır. Bunca yapılan saldırılara rağmen faillerin bulunması için devlet tarafında herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ve bugüne kadar saldırıyı gerçekleştirenler nedense yakalanıp adaletin karşısına bir türlü çıkarılmamıştır." İfadelerini kullandı.

Müslüman Kürt halkının fitneye ve çatışmaya ihtiyacı yoktur
Müslüman Kürt halkının fitneye ve çatışmaya ihtiyacının olmadığının altını çizen Dalğa, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bu tür provakatif girişimler yakın bir tarihte Silvan, Cizre ve Silopi de yapılmıştır. Bu yapılan saldırıları hayretle izlemekteyiz. Nedense bu tür saldırılarda küçük yaştaki, gençlerimizi ve çocuklarımızı kullanmaktadırlar. Saldırıyı yapan genç ve çocuklar, yaptıkları saldırının hangi amaç ve sebeple yaptıklarını bilmemektedirler. Bu gençlerimizin bu tür provakatif eylemler için kullanılması üzüntü verici bir durumdur.

Kürt halkını gruplara bölerek çatıştırmak kimseye fayda vermez
Kürt halkını gruplara bölerek çatıştırmak kimseye fayda vermez, bilakis bu büyük bir fitnedir. Bu fitneyi ateşleyenler hem toplum nezdinde hem de Allah katında mesuldürler. Bu amellerin sahipleri istedikleri bu fitneyle toplumun inancı ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar.

Halkın huzuru kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir
Bunları yapan çeteler halkımızı dininden, inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedirler. Müslüman Kürt halkının fitne ve çatışmaya ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Halkın huzuru kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza hiçbir faydası yoktur. Silopi başta olmak üzere diğer yerlerde yapılan bombalı ve Molotoflu eylemleri Hür Dava Partisi il teşkilatı olarak lanetle kınıyoruz."(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir