• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, DİKA desteği ve Valilik koordinasyonunda, Batmanlı yatırımcılar ile Erbil, Duhok, Zaho ve Süleymaniye kentlerinden gelen iş adamlarının bir araya geldiği iş forumu, Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Daha sonrasında Leyla Nasıroğlu Gençlik Merkezi ve Kütüphanesi'nde ikili ticari görüşmeler yapıldı. Toplantıların ana gündem maddesinin ise taraflar arası ticaretin geliştirilmesi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman'da yapılan iş formunun istişareler, tanışmalar, ikili ticari görüşmeler ve iş gezileri açısından iyi bir başlangıç ve girişim olduğunu vurgulayarak gelecekte ticari anlamda güzel iş birliklerinin olacağına inandığını söyledi.

Çiftçi, "Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak iş formuna katılım sağlayan ilimizin esnaf ve tüccarlarını çok heyecanlı ve gayretli gördüm. Yapılan girişimlerin, istişarelerin, tanışmaların, ikili ticari görüşmelerin yanı sıra üretim veya ihracat yapmak için yapılan girişimler bizleri de fazlasıyla mutlu etti ve bu tür programların daha fazla yapılması gerektiğini görmüş olduk.

Bu konuda paydaşlarla irtibat halinde olarak bu çalışmaların devam etmesi, sonuca ulaşarak iş birliklerin oluşması için elimizden geleni yapacağız. BESO olarak BATSO ile iş birliği içerisinde devlet kurumlarını da harekete geçirerek Irak ile ticaret hacmimizi daha fazla geliştirerek ileriye taşımamız gerekmektedir." dedi. (İLKHA)