• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya'nın Çin'e gaz ihracı 1,5 kat artış gösterecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmede Çin ve Özbekistan'a ihraç edilen gaz miktarı hakkında bilgi verdi.

Miller, "Bu yıl Çin'e gaz arzı 2022'ye göre bir buçuk kat daha fazla olacak ve 2025'te zaten sözleşmeden doğan yükümlülüklerimize ulaşacağız. 2025'te Çin'e gaz arzı 38 milyar metreküp gaza ulaşacak." dedi.

Şirketin artık Çin'e yükümlülüklerinin ötesinde gaz tedarik ettiğini belirten Miller, "23 Aralık'ta Çin'e günlük gaz tedarikinde tarihi bir rekor kırdık. Ayrıca şu anda Çin'e en büyük hacimli günlük gaz tedarikini gerçekleştiriyoruz, bu miktarlar sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizin üzerindedir." diye ekledi.

Özbekistan'a ihraç edilen gaza da değinen Miller, "Aralık ayında Özbekistan'a da dondurucu soğuklar geldi ve Özbek dostlarımız ve meslektaşlarımız, imzalanan sözleşme kapsamındaki günlük yükümlülüklerimizi iki kat aşan bir hacimde Özbekistan'a gaz tedarikinin artırılmasını istedi. Ve şu anda Özbekistan'a genel olarak Aralık ayında maksimum teknik seviyeye kadar gaz tedarik ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir