• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Pankart faciaya neden oluyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Can kaybının yaşanmadığı yangın, saat 13.00 sıralarında Maraş Caddesi'nde meydana geldi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir dershaneye ait olan afişin rüzgarın da etkisiyle elektrik tellerinin üzerine düşmesi nedeniyle kısa devre yapan elektik caddedeki trafoları patlattı. Cadde üzerinde bulunan birçok dükkanda başlayan yangın, Pazar günü olması ve dükkanların kapalı olması nedeniyle güçlükle kontrol altına alınabildi.

 

Cadde üzerinde bulunan BOSSH bayii saran alevler, 2 saat sonra kontrol altına alınabildi. Çevre esnafı yangında TEDAŞ'ın ihmalinin olduğunu öne sürerek, kentin birçok elektrik tellerinin yer altına alındığını ancak burada herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek TEDAŞ yetkililerine tepki gösterdiler.

 

Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, 112 ambulansları ve sağlık ekipleri olay yerinde hazır bekletildi cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

 

İtfaiye ve Van belediyesine ait çok sayıda araç ve itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınan yangın soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

Öte yandan özellikle yangının çıktığı yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde bulunan İpragaz bayiine sıçrayacağı söylentileri üzerine caddede park eden araçlar, bulundukları yerden kaldırıldı. Polis çevrede güvenlik önlemleri aldı. İpragaz bayiinin yanındaki dükkânda ufak çapta bir yangın yaşanırken bunun İpragaz bayiine sıçramaması büyük bir faciayı da önledi. (Murat Dalgın, Hamza Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir