• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR`a saldırıya Elazığ`dan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Hür Dava Partisi Elazığ İl Teşkilatı, HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanlığı binansa düzenlenen bombalı saldırıya sert tepki gösterdi. PTT Meydanı`nda yapılan basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, PKK ve paravan yapılarının partilerine yönelik saldırılarını kınadı.

Hür Dava Partisi Silopi İlçe Teşkilatı binasının kundaklanmasını tel`in etmek için toplandıklarını ifade eden Demir, "Daha bir süre önce Urfanın Ceylanpınar ilçesi ile Diyarbakır`ın Silvan ilçe teşkilatlarımıza da taşlı saldırı düzenleyen gözleri dönmüş kontrolsüz PKK-BDP yandaşlarının, geleceğimizin partisi HÜDA PAR`a karşı tahammülleri kalmadığından, siyaseten mücadele edebilme inançlarını yitirdiklerinden şiddete başvurduklarını net olarak gözlemlemekteyiz."dedi.

Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanların Silopi`de de kendilerini gösterdiklerini dile getiren Demir, "18 Eylül Çarşamba günü akşam Silopi Hür Dava Partisi ilçe teşkilat binasına yapılan saldırının neye ve kime hizmet ettiği malum derin odakların güdümündeki yapıların Kürtler arasında fitne ateşi tutuşturmaya, onları birebiriyle çatıştırmaya matuf bir girişimdir.
Hür Dava Partisi Elazığ il teşkilatı olarak bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."ifadelerini kullandı.

Suriye`de Kürtlere kimlik dahi vermeyen Esed Rejiminin Abdullah Öcalan`ı yıllarca saraylarda beslediğine dikkat çeken Demir, Esed`in PYD`yi destekleyerek bu örgütü Suriye`deki Kürtlere hakim güç haline getirdiğini söyledi. Kirli oyunlar içersindeki PYD`yi Kürt halkının temsilcisi olarak dayatan PKK`nin HÜDA PAR`ı mesnetsiz iddialarla en Nusra taraftarı gibi göstermeye çalıştığını ifade eden Demir, PKK/BDP çevresinin partilerini olayların içersine çekemediğini söyledi.

Ülkede can ve mal güvenliğini sağlama sorumluluğunun birinci derecede, Hükümette olduğunu belirten Demir,"Bir süredir yürütülen karalama ve çarpıtmalar sonucu partimize karşı yapılan bu saldırganlıkların üzerine kesinlikle yeterli bir biçimde gidilmemiştir. Hükümetin buna gücü mü yetmiyor? Yoksa çözüm sürecinde Hükümet ile PKK-BDP arasında bizim bilemediğimiz bir takım kirli anlaşmalar mı yapılmıştır? Bu soruların mutlaka cevaplandırılmalıdır."şeklinde konuştu(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir