• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`28 Şubat`ta ülkenin yüzde 70`i mağdur oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Türkiye`de gelenek haline gelen ve her 10 yılda bir gerçekleşen darbelerden en sonuncusu olarak tarihe geçen 28 Şubat darbe döneminde emekliliğine 2 ay 13 gün kala ordudan ihraç edilen Binbaşı Arif Çelenk o dönemi İLKHA`ya anlattı.
 
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı ve ASDER Bursa Şube Başkanı da olan Arif Çelenk, "28 Şubat davasının başlaması çok önemli. Sadece inanmış kesim olarak demiyorum, bu ülkenin yüzde 70`i 28 Şubat darbesinden mağdur oldu. Kimi kılık kıyafetiyle, kimisi başörtüsünden dolayı okullarından uzaklaştırıldı, öğretmen ise öğretmenliklerinden uzaklaştırıldı." dedi.
 
"Doktorlar ameliyat masasında alınıp götürüldü"
Doktorların ameliyat masasında bile irticacı adı altında alınıp götürüldüğünü belirten Çelenk, "Hastanın ölmüş olup olmaması önemli değildi doktorun irticacılığı önemliydi onlar için.
 
"Doğu ve Güneydoğudaki faili meçhullerin halen hesabı sorulamadı"
Özellikle Doğu ve Güneydoğudaki faili meçhullerin halen hesabı sorulamadı. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde bile, kimin öldürdüğü belli olmayan kişiler Behice Boranlar, Bahriye üçoklar ve daha değişik onlarca kişiyi öldürten zihniyet onları öldürtmekle kalmadı üstelik şunlar öldürtüyor diyerek kara propagandalarla İslam aleminin ve Müslümanların mağdur olmalarına sebep oldu." şeklinde konuştu.
 
"2 bine yakın subay- astsubay tasfiye edildi"
2 bine yakın subay- astsubayın irtica gerekçesiyle ordudan tasfiye edildiğini ifade eden Çelenk, daha sonra psikolojik baskılarla başka kurumlarda görev almalarının da engellendiğini, sağlık karnelerinin ellerinden alınan kişilerin tedavi imkânı bulamadığını ve bunalıma girdiklerini söyledi.
 
"Ülkenin yüzde 70`i mağdur oldu"
Fakat 28 Şubat davasının görülmeye başlanmasından sonra müdahil olarak, bu ülkenin yüzde 70`i mağdur olmasına rağmen, ancak 400 kişiye yakın bir müdahilliğin olduğunu söyleyen Çelenk, bunun 200`ünü ASDER üyelerinin oluşturduğunu diğer 200`nün de diğer kesimler olduğunu söyleyerek sayının bu kadar az olmasından yakındı.
 
"Sanıkların neden tahliye olduklarını soran yok"
Yüzde 70`nin mağdur olduğu ve nüfusu 70 milyon olan bu ülkede müdahil olanların sayının bu kadar düşük olmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Başkan Çelenk, "Bu millete zulmetmiş bir avuç Ergenekoncu zihniyet Silivri`de yargılanırken, onların müntesipleri dünyayı ayağa kaldırdı. Ama yüzde 70`i mağdur olan bu halk, 28 Şubat davasına gösterdikleri ilginin her geçen gün azalması, hatta hakimlerin kendi iradeleriyle tahliye ettikleri kişilerin niye tahliye olduklarını da gazetelerden ancak öğrenebiliyorlar." diyerek tepkisini dile getirdi.
 
"Bu davanın peşini bırakmayacağız"
ASDER olarak bu davanın peşinin bırakmamaya kararlı olduklarını söyleyen Çelenk, İstanbul`daki genel merkezlerinin organizesiyle 23 Eylül Pazartesi günkü Ankara`da görülecek olan 28 Şubat davasını görüşmek için yola çıkacaklarını duyurdu.
 
Pazar akşamı saat 23.00`te hareket edeceklerini ve Pazartesi günün saat 09.00`da Ankara`da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de söyleyen Çelenk, toplantıdan sonra gelen heyetin görülen davayı izleyeceklerini söyledi.
 
Davayı izlemek için Türkiye`nin her tarafından, bütün sivil toplum kuruluşlarını, vakıfları, cemaat müntesiplerini dernekleri, ASDER`in yaptığı bu organize ile Ankara`ya beklediklerini duyuran Çelenk, "Sizin aracılığınızla tüm kesimleri bu davaya karşı duyarlı olmaya davet ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı. (Zeki Aras/Veysi Siyah - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir