• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Çocuklarımızı iyi yetiştirmek mecburiyetindeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde 11-18 yaş arası kız çocukların eğitimi için Hüsna Hatun Kız Talebe Yurdunun açılışı yapıldı. Açılış programına Vali Mustafa Cahit Kıraç, BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Kıraç talebe yurdunun hayırlara vesile olmasını dileyerek çocukların iyi yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Okumanın Allah'ın bir emri olduğunu dile getiren Vali Kıraç, " Kur'an'da ilk ayet: Oku emridir. Eğer biz de öldükten sonra hayır işlerimizde dua almak istiyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Üç hizmetin gerçekleştirildiği takdirde öldükten sonra bile amel defterinin kapanmayacağını belirten Vali Kıraç, "Bunların ilki güzel bir eser ortaya koyan kişi, ikincisi alimler, ilim sahibi kişiler, üçüncüsü ise geride bıraktığımız çocukları iyi şekilde yetiştirmektir" dedi.

Davetlerin kurdelenin kesiminden sonra yurdu gezmelerinin ardından açılış programı sona erdi. (Yasin Ergin/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir