• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mazlumder: Hüda Par`a Yapılan Saldırılar Kabul Edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çarşamba gecesi saat 22.00 civarında, yüzü maskeli bir grup tarafından HÜDA PAR Silopi ilçe Başkanlığı`na çivilerle güçlendirilmiş ses bombaları ve molotof atılmıştır. HÜDA PAR kurulduğu günden bu yana yine çeşitli teşkilatlarına taşlı, molotoflu ve ses bombalı saldırılar yapılmış ve parti teşkilatları zarar görmüştür. Ayrıca bu parti ve camiasına mensup kişilerin evlerine de sürekli olarak aynı saldırılar yapılmakta ve masum çocuklar, kadınlar da böylece tehdit edilmektedir.

Saldırılarda ölen ya da yaralan kimsenin olmaması şanstır. Bu tarz eylemler doğrudan doğruya yaşam, örgütlenme ve mülkiyet hakkını hedef almaktadır.

Bu tür olaylar, hangi kişi kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaralamaktadır ve kaosa davetiye çıkarmaktadır.

Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesinin zorlandığı bir ortamda hiçbir barışçıl amaca hizmet etmeyen bu eylemleri kınıyoruz. HÜDA PAR`ın ve camiasının diğer bütün partiler, kurumlar gibi örgütlenme ve siyaset yapma hakkı vardır. Bu hak engellenemez.

Ayrıca birden fazla tekerrür eden bu eylemlerin ciddiyetle soruşturularak faillerinin yakalanmasını talep ediyoruz.

Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiye`deki temel sorunların, şiddet dışı yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz.

MAZLUMDER olarak, en temel hak olan yaşam hakkı, örgütlenme ve mülkiyet hakkının korunması gerektiğini belirterek, saldırıyı bir kez daha kınıyoruz.

Murat Çiçek
Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir