• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`PKK/BDP, HÜDA PAR`ı şiddete çekmek istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Seçim çalışmaları kapsamında Van`da bulunan Saadet Partisinden bir heyet, İlke Haber Ajansı Van temsilciliğini ziyaret etti. Aralarında Dünya Âlimler Birliği üyesi ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Abdulvahap Ekinci`nin de bulunduğu bir grup, İlke Haber Ajansı temsilciği ve Van Olay Gazetesini ziyaret etti. Son günler mütedeyyin insanlar ve HÜDA-PAR`a yönelen şiddette değinen Ekinci, şiddetten şiddetle uzak durulması gerektiğini söyledi.
 
Ziyarette Saadet Partisi GİK üyesi Fetullah Erbaş, Van İl Başkanı Özay İlhan, Eski İl Başkanı Necip Yavuzer, İl Başkan Yardımcısı Ali Demir, Gençlik kolları il başkanı Uğur Çiçekel, Gençlik kolları başkan yardımcısı Yusuf Ayaz, Dünya Âlimler Birliği ve GİK üyesi Abdulvahap Ekinci hazır bulundu.
 
Ziyarette kısa bir konuşma yapan İlke Haber Ajansı Van temsilcisi Fikret Özkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gazetelerinin "Van`daki Müslümanların sesi" olduğunu söyledi.
 
Burada konuşan GİK üyesi Erbaş, medyanın önemine işaret ederek, siyasi camiayı ayakta tutan en önemli araçlardan birinin de medya olduğuna dikkat çekti.
 
"Ya bizimle beraber olacaksınız, ya yok olacaksınız ya da buralardan çekip gideceksiniz"
Hür Dava Partisi Silopi İlçe Teşkilatı ile Şırnak`taki mütedeyyin insanlara yapılan saldırı ile alakalı bir soru üzerine Dünya Âlimler Birliği Üyesi ve Saadet Partisi GİK üyesi Abdulvahap Ekinci, bu olayların kendiliğinden gelişen olaylar olmadığını belirterek, "Onun için ulusal anlamda pozisyonlar almamız lazım. Bu pozisyonlar bölgesel olarak yaşayacaklarımıza ışık tutar." şeklinde konuştu.
 
"Şu anda bizim bölgemizde çatışmanın zemini ortadan kalkmış gibi görünüyor" diyen Ekinci, "90`lı yıllarda hepinizin bildiği gibi PKK, bölge halkına üç tane seçenek sunuyordu, `Ya bizimle beraber olacaksınız, ya yok olacaksınız ya da buralardan çekip gideceksiniz.` Şu anda ise, caydırıcılık ve korkutma ve sindirme gibi yaklaşım içerisinde olabilirler. Yine de bu tür yaklaşımlarda basın yayın organları ile onların ve kamuoyunun anlayacağı dilde ciddi bir tepki oluşturulmalıdır. Allah muhafaza, geçmişte olduğu gibi bir çatışma ortamına girilirse çok büyük bir zarar ortaya çıkar. Onun için HÜDA- PAR`ın sabırla, hikmetle ve kamuoyunun da bilinçlendirilmesiyle hareket etmesi gerekir." diye konuştu.
 
Şiddetten şiddetle uzak durulması gerektiğini ifade eden Ekinci, Asrı Saadetten örnekler vererek günümüzde Müslümanların çok kritik bir süreçten geçtiklerini, onun için Müslüman olarak birbirimizi sevmemize çok ihtiyaç olduğunu ve bir vücudun organları gibi olmamız gerektiğini söyledi.
 
"Şiddete başvuran PKK-BDP, HÜDA- PAR`ın karşılık vermesini bekliyor"
Rahmetli Erbakan Hocanın da şiddette karşı olduğunu hatırlatan GİK üyesi Fetullah Erbaş ise, "Cizre`deki olayları sürekli TV`lerde takip ediyoruz. PKK-BDP şiddete başvuruyor. HÜDA- PAR`ın da karşılık vermesini bekliyorlar. Siyasette şiddet olmaz, olmamalı, ne yapılırsa yapılsın hiç şiddete bulaşılmamalı. Onların amacı bu insanları şiddetin içine çekip toplum nezdinde bu insanları itibarsızlaştırmak ve bu yükselişi engellemektir. Olayın temelinde bu vardır. Kamuoyunda haklı olduğun zaman onların amaçlarına ulaşmasını önlersin. Hiçbir zaman şiddete şiddetle karşılık verilmez. Kamuoyu nezdinde bu yapılanlar deşifre edilmelidir" diye konuştu.
 
"28 Şubat AKP`yi doğurmuştur"
28 Şubat süreci sorgulamalarını da değerlendiren Erbaş, şunları söyledi:
"Biz hakikatten intikam peşinde değiliz, öyle bir iddiamız da yok. Ancak kamuoyu bilsin ki, 28 Şubat`ta İslam`a ve Müslümanlara bunlar yapıldı. Onun bilinmesi bizim için çok önemlidir. Yani İslam`a karşı olan gazeteciler, sermayedarlar hepsi mahkemelerde tescillenmiş oluyor. Yoksa bunlara bin sene ceza bile verilse hiç umurumuzda olmaz. Müslümanlar bilsin ve ders alsın ki, bu ülkenin sahipleri onlardır, dik durmaları gerekir ve davalarından vazgeçmemeleri gerekir. Zaten 28 Şubat AKP` yi doğurmuştur. Başka bir şey değil."
 
Samimi bir ortamda geçen ziyaretten sonra heyet, buradan ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir