• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yüz binler toplandı "GAZZE İÇİN VİCDAN BULUŞMASI"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABDULSELAM ALTUN / DOĞRUHABER

Filistin'in Gazze şehrinde yaklaşık 3 aydır okullar, hastaneler, camiler, kiliseler, evler işgalci siyonistler tarafından bombalanıyor. Çocuk, kadın, yaşlılardan oluşan 20 binden fazla Gazzeli Müslüman şehid edilirken binlercesi halen enkaz altında. Filistin'de yaşanan işgalci siyonist zulmüne karşı ortak tepki göstermek amacıyla Gazze için vicdan buluşmasında yüzbinlerce vicdan sahibi meydanları doldurdu.

ANKARA

Ankara’da AKM Metronda toplanan 7'den 70'e tüm vicdan sahipleri, Anadolu (Tandoğan) Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası program, miting ile devam etti. Yürüyüş ve mitinge Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, birçok milletvekili, siyasi ile STK temsilcileri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, sporcular, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve on binlerce Kudüs sevdalısı Ankaralı katıldı. Abdullah Beyhan, Fatma Nur Çelebi, Yücel Arzen ve Murat Kekili tarafından Filistin konulu ezgi, marş, şiir ve şarkılar seslendirildi. Gazeteci Kemal Öztürk, Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, Aktivist Yalçın Kantoğlu ve Sporcu Necmettin Erbakan Akyüz tarafından konuşmalar yapıldı. Yürüyüş ve miting tertip komitesi tarafından hazırlanan manifesto metnini, Ankara Sivil Toplum Platformu adına Metin Mahitapoğlu, okudu.

"SOYKIRIMI DURDURMAK İÇİN OMUZ OMUZA HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Mahitapoğlu, “Din, dil, ırk, siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkes siyonizmin insanlık için ne denli tehlikeli bir ideoloji, israilin ne kadar vahşi, Amerika’nın ne kadar çıkarcı, ikiyüzlü ve sahtekâr olduğunu haykırdı. Gazze bugün tüm insanlık için bir imtihan yeridir. Biz bu meydanda toplanan vicdan sahipleri olarak, cesur olacağız, dik duracağız. Soykırımı durdurmak için omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz. Dünyayı kasıp kavuran bu zulüm düzeninin son bulması ancak adaletin hâkim olduğu yeni bir dünya düzeniyle mümkündür. Batı uygarlığının, insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği gerçeğini bütün dünya gördü. Siz de görün. Siyonist israil bütün insani değerleri, uluslararası hukuku yok sayıp soykırım yaparken hiçbir şey olmamış gibi siyasi, diplomatik ve ticari ilişkileri sürdürmeyin ve derhal kesin. Gazze’ye yönelik abluka ve ambargoyu kaldırmak üzere fiili durum oluşturun. İnsani yardımları ulaştırmak için Refah kapısını açmak amacıyla tüm gücünüzü kullanın.” Şeklinde konuştu.

“Katil Amerika ve onun şımarık çocuğu siyonist israile sesleniyoruz"

“Son olarak katil Amerika ve onun şımarık çocuğu Siyonist İsrail’e sesleniyoruz” diyen Mahitapoğlu, “Zulmünüz, adım adım sonunuzu getiriyor. Sonunuz, enkazların altından kurtulan bebeklerin elinden olacak. Bundan kaçamayacaksınız. Askerlerinizle, donanmanızla, üslerinizle, diplomatlarınızla, firmalarınızla coğrafyamızdan defolun, gidin. Vicdan sahibi değerli Ankaralılar tüm dünyayı kuşatan organize kötülükten kurtulmadan, esaretten kurtulamayacağımızı bizlere hatırlatan Gazze’yi selamlıyor, Filistin’in haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın zulme karşı direnişimiz!" Program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'in yaptığı dua ile son buldu.

İSTANBUL

İstanbul’daki eylemde on binlerce kişi Fındıklı Tramvay Durağı’ndan Eminönü Meydanı’na yürüdü. Katılımcılar, yürüyüş boyunca ellerinde Filistin bayrakları ile siyonist işgal rejimine tepki gösteren dövizler taşıdı. Yürüyüşte sık sık, “Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganları atıldı, tekbirler getirildi. Umran Hareketi Temsilcisi Şemsettin Özdemir, Mısır hükümetine, siyonist rejime karşı cesur olma çağrısında bulundu.

REFAH SINIR KAPISI’NI BİR AN ÖNCE AÇIN

Özdemir, “Mısır, daha fazla vakit kaybetmeden Refah Sınır Kapısı’nı açmalı ve insani yardımların Gazze’ye geçişini sağlamalı” dedi. İstikamet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Beydemir de, Gazze'de şu ana kadar 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Beydemir, “Ey insan haklarını savunanlar, ey çocuk haklarını savunanlar neredesiniz? Şu anda Gazze’ye insani yardım ulaştırılabilecek yalnızca Refah Sınır Kapısı var. Fakat oradan gerekli insani yardımlar Gazze’ye ulaşmıyor. Mısır’a buradan hep birlikte çağrıda bulunuyoruz. Refah Sınır Kapısı’nı bir an önce açın” ifadelerini kullandı. Eylem, yapılan duanın ardından sona erdi.

MERSİN

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin barbar saldırılarını tel'in etmek amacıyla destek yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı. Kudüs ve Aksa Tufanı'na destek amacıyla Atatürk Parkından Mersin Limanı'na kadar yapılan yürüyüşte sık sık tekbir getirilerek, "HAMAS'a selam, direnişe devam" sloganları atıldı. Sunuculuğunu Abdullah Biçer'in yaptığı basın açıklaması, Mesut Karataş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal okudu. Uysal, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekti.

"BOYKOT, SİYONİST İŞGALCİ İSRAİL İLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR"

"Hiçbir gerekçe bu vahşi katiller ile ticari, ekonomik, diplomatik ilişkileri sürdürmeyi meşrulaştıramaz." diyen Uysal, son olarak şunları kaydetti: "Boykot, siyonist işgalci israil ile mücadelede çok önemli bir role sahiptir. Hükümet, medya, sivil toplum ve eğitim camiası halkımız ile birlikte boykotu sahiplenmelidir ve boykot, nesiller boyu devam edecek şekilde yapılmalıdır. Boykot konusunda halkımız yalnız bırakılmamalıdır. Resmi kurum-kuruluşlar ve sivil sektör de boykota destek vermelidir. Hükümet de toplumu boykota teşvik edici çalışmalar yapmalı siyonist işgale vahşete karşı ambargo uygulamalıdır." Basın açıklaması parti üyesi Ömer Faruk Ayhan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

SİİRT

Siirt'te Peygamber Sevdalıları öncülüğünde bir araya gelen binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek ve çocuk katliamlarını, düzenledikleri kitlesel yürüyüşle protesto etti. Etkinlikte kimi çocuklar Gazze'de katledilen çocukları anımsatan bir görüntü oluştururken kimi çocuklar ise Gazze'de yaşanan siyonist zulme sessiz kalan, halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin sözde yöneticilerin içinde bulunduğu hali gözler önüne serdi. Siirtli Çocuklar "Gazze İçin Yürüyor" temasıyla yapılan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi meydanında kortej eşliğinde başladı. Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnasında sık sık tekbir getiren çocuklar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Güres Caddesi Abdulhakim Sancak Ortaokulu’na kadar sürdü. Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam ederken hem şiirler okundu hem de Gazze kasabı Netanyahu'ya "Filistin'den defol" mesajı iletildi. Çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Zeren Gültekin, Gazze'de çocuklara yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak Gazzeli çocukların özgürlüğü için çalışacaklarını söyledi.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde Gazze için bir yürüyüş gerçekleştiren anneler, kadınlar ve çocuklar basın açıklamasında bulunarak siyonist işgale tepkilerini gösterdi. Midyat'taki STK Platformunca düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması etkinliğine yüzlerce anne, kadın ve çocuk katılım sağladı. Cumhuriyet Bulvarında gerçekleşen yürüyüşte sık sık isyonist terör şebekesine tepki sloganları atıldı. Katliamı resmeden dövizler taşındı. Yürüyüşe yoğun katılım sağlayan çocuklar da yüzlerini ve elbiselerini kan rengine boyayarak katliamın izlerini yansıttı. Dört kilometrelik yürüyüşün ardından basın açıklaması için Hükümet Konağı yanında bir araya gelindi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir