• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıldeniz'de tansiyon yükseliyor! ABD açıkladı: Husiler İki balistik füze fırlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

CENTCOM'un sosyal medya platformu X hesabından, Husilerin Kızıldeniz'de gemilere yönelik operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Husilerin  Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası seyir güzergahına iki gemisavar balistik füze fırlatıldığı bildirildi.

Herhangi bir geminin hasar almadığı ifade edilen açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı 18 Aralık’ta kurulduğu açıklanan "Refah Muhafızı Operasyonu" kapsamında Kızıldeniz'de devriye gezen 58 borda numaralı "USS Laboon" isimli savaş gemisinin, gelen 4 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü belirtildi.

Açıklamada, bu olayda da herhangi bir yaralanma veya hasar olmadığı iddia edildi.

Norveç bandıralı petrol tankeri "M/V BLAAMANEN"in Husilere ait İHA'nın saldırısından kıl payı kurtulduğu kaydedilen açıklamada, "Hindistan bandıralı, Gabon menşeili M/V SAIBABA" isimli petrol tankerinin İHA ile vurulduğu ancak kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

Açıklamada, bunların 17 Ekim'den bu yana Husiler tarafından ticari gemilere yönelik 14. ve 15. saldırılar olduğu ifade edildi.

"M/V SAIBABA"NIN HİNDİSTAN BANDIRALI OLMADIĞI AÇIKLANDI

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Hindistan donanması, ABD'nin açıkladığı geminin Hindistan değil Gabon bandıralı olduğunu açıkladı.

Hindistan donanmasından yapılan açıklamada, gemide 25 kişilik Hint mürettebatın bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, mürettebatın tamamının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Husiler hedef almaya devam edeceğiz

Son dönemlerde Husilerin operasyonlarının ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık'ta Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

Buna karşılık olarak, Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, "Amerika'nın gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacaklarını" açıklamış ve "ABD'yi, İsrail gemilerini korumak amacıyla Kızıldeniz'i askerileştirmeye çalışıyor" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir