• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze'deki katliam İngiltere konsolosluğu önünde protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyoğlu'nda bulunan konsolosluk binası önünde toplanan Peygamber Sevdalıları üye ve gönüllüleri, ellerinde katliamı lanetleyen dövizlerle işgal rejimi, İngiltere aleyhine, Filistin ve HAMAS lehine sık sık sloganlar attı.

Zülküf Yel

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan gazeteci-yazar M. Zülküf Yel, "Bugün Filistin'de, Gazze'de insanlığa karşı bir soykırım yürütülüyor. Bazılarının gördüğü gibi bu mesele sadece Filistinlilerin, Arapların, Müslümanların meselesi değildir. Gazze'de insanlık öldürülüyor. O halde Filistinlilerin yanında yer almak için Müslüman olmaya, Arap olmaya ya da Filistinli olmaya gerek yoktur. Binlerce yıllık insanlık tarihinde oluşan kültür külliyatı, bombalarla enkaz altına gömülmek isteniyor. Bilinmelidir ki, çocukların, mazlumların öldüğü bir dünyada asla kimseye rahatlık yoktur. Eğer bir kişi insanın diyorsa ve küçük bebekler bombalarla paramparça oluyorsa, Hiroşima'nın 10 katı katar atom bombası bir coğrafyaya atılıyorsa ve buna karşı bir şey yapılmıyorsa insanlık ölmüş demektir. O halde bir insan olarak onurlu bir duruş ortaya koyarak bu zulme karşı tüm imkanlarımızla karşı çıkmalıyız." dedi.

Yunus Emre Tuncay

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yunus Emre Tuncay, Gazze'de yaşanan soykırımın 79 gündür devam ettiğini, siyonist işgal rejiminin Batı dünyasını da arkasına alarak saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Yaşanan tüm katliamlara rağmen Batı dünyası tavrını değiştirmeden işgal rejimine destek vermeye devam ettiğini ve "israilin kendisini savunma hakkı vardır" söylemiyle bu suçları meşrulaştırmaya çalıştığını hatırlatan Tuncay, yaşananların savunma hakkı değil katliam ve soykırım olduğunu, dünyada ve uluslararası metinlerde savaş suçu, insanlığa karşı suç olarak tarif edilen fiillerin tamamının işgal rejimi tarafından Gazze'de işlendiğini vurguladı.

"İşgal ve soykırım son bulana, Kudüs özgür olana kadar susmayacağız"

Dünyadaki mevcut küresel sistem iflas ettiğini, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin dünyaya barış, adalet ve huzur getiremeyeceği hakikatinin Aksa Tufanı ile bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirten Tuncay, "Siyonizm Amerika İngiltere ve Batı Emperyalizmi bölge barışının önündeki en büyük engeldir ve dünya barışına en büyük tehdittir. Bu tehlikenin bertaraf edilmesi için tüm gücümüz ve imkanlarımız ile mücadele etmeliyiz. Aksa'dan bir tufan kopmuştur. Bu tufan, Aksa'nın hürriyetini yanında getirecektir. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların ilk kıblesidir, kutsalıdır ve Allah’ın bize emanetidir. Kudüs'ten, etrafı bereketli kılınan Mescid-i Aksa'dan övgüyle bahseden Kur'an-ı Kerim bizim kitabımızdır. Hürriyetine kavuşması için gereken bedel neyse İslam ümmeti, kendi arasında pay etmeli ve herkes payına düşen bedele katkı sunmalıdır. Bizler sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e sahip çıkacağız, sonuna kadar zalimlere karşı mücadele edeceğiz. Müstekbirlerle mücadele edenlere de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ayağa kalktık, kıyamdayız, zulme razı olmayacağız. İşgal ve soykırım son bulana kadar, Kudüs özgür olana kadar susmayacağız." diye konuştu.

Tuncay, 79 gündür meydanlarda Gazze'ye destek veren ve çağrılarına icabet eden herkese teşekkür etti.

"Aksa Tufanı, insan hakları ve özgürlükten dem vuranların maskesini düşürmesi açısından başarıya ulaşmıştır"

Yapılan basın açıklamasının ardından konsolosluk kapısının önüne "İngiltere'yi telin ediyoruz" yazılı siyah çelenk bırakan Peygamber Sevdalıları İstanbul temsilcilerinden Ercan Vergili, "79 gündür devam eden soykırımın baş mimarı İngiltere'dir. Biz de Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu olarak bu soykırıma destek veren İngiltere ve koalisyonda bulunan tüm ülkeleri telin etmek için buradayız. Gazze'de, Filistin'de mücadele eden kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Aksa Tufanı başarıya ulaşmıştır. İngiltere gibi ülkeler, insan hakları ve özgürlüklerinden dem vurarak sözüm ona dünyaya insanlık dersi veriyorlar. Yüzlerindeki maskeyi düşürmek, israili masum gösteren Hollywood filmlerinin maskelerinin düşürülmesi açısından Aksa tufanı başarıya ulaşmıştır. Artık onlar hiç kimseye insanlık dersi veremez." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir