• DOLAR 32.218
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2418.804
  • ...
Şanlıurfa'da çocuklar "Gazzeli çocuklar öldürülmesin" dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Şanlıurfa Şubesi tarafından Hazreti Eyyüb Camii'nde öğle namazının ardından Gazzeli çocuklar için program düzenlendi.

Basın açıklamasını İHH ortaokul biriminden Mehmet Felhan okudu.

"Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz"

Felhan, "Ey büyüklerim! Gazze'de çocuk olmanın zorluğunu ve bedelinin ne olduğunu bugün burada avazımızın çıktığınca yüksek sesle dile getiriyor ve Gazzeli akranlarımızın, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz ve acılarını yürekten paylaşıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yüzde 40'ından fazlasının çocuk olduğunu, 52 bin 600 kişinin yaralandığını, bunların da önemli bir kısmının maalesef akranlarımız olan çocuklardan oluştuğunu belirtiyorlar. Savaş ve işgal maalesef en fazla kadın ve biz çocukları etkiliyor, katledilen kadın ve çocukların yansıra her şeye rağmen hayatta kalan çocuk ve kadınların da psikolojileri bozulmakta ve yüreklerinde kapanmaz yaralar açmaktadır." dedi.

"Zalimler için yaşasın cehennem"

Gazze'de çocuk olmanın zorluğunu anlatan Felhan, "Gazze'de çocuk olmak; yaralandığında veya hastalandığında doktora gidememektir, hastaneye gitse bile hastanede dahi can güvenliğinin olmamasıdır. Doktora ulaşsa bile ilaca ulaşamayacağının farkında olmaktır.  Gazze'de çocuk olmak, akranları okul bahçelerinde, parklarda ve evlerinin sokaklarında oynarken; bombardımanlarla harap olan şehirlerinde, içinde ders görecekleri bir okul, oyun oynayacakları bir parkları ve içinde dolaşacakları bir sokaklarının olmamasıdır.  Bunlardan daha kötüsü ise dünyanın bu barbarlığa zulme ve soykırıma; kör, sağır ve dilsiz kalmalarıdır, insanlığın yerle yeksan olmasıdır. Hatta bazı batılı ülkeler ise daha ileri giderek daha çok çocuk ve kadının ölmesi için siyonist israil terör devletine her türlü yardımı sağlamasıdır. Bunu ifade edecek kelime bulamıyor ve diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem." ifadelerini kullandı.

"Bebekler ölürken sınırlar kapatılmaz"

Felhan, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Bizler Şanlıurfalı ve Şanlıurfa’da ikamet eden yetim çocuklar olarak Gazze'li çocukların acılarını her an yüreğimizde paylaşıyoruz, her vicdan sahibi insanı bu soykırıma ve vahşete dur demeye davet ediyoruz. Özellikle İslam âleminin, ülkelerinin tüm idarecilerini tüm imkanları seferber edip bir an önce bu orantısız gücü ve savaşı durdurmaya davet ediyor ve Refah sınır kapısının acilen açılmasını istiyoruz. Bugün Gazze’yi hayata bağlayacak can damarı Refah Sınır Kapısı’dır. Kardeşlerimiz bir sınır ötemizde ölümle burun buruna yaşarken, onların en temel insani ihtiyaçlarını karşılama gayreti içinde olmamız hepimizin insani ve islami sorumluluğudur. Temel insani ihtiyaçları karşılandığı takdirde yaşanan bu trajediyi bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız. Bebekler ölürken sınırlar kapatılmaz. Çocukların küçücük bedenlerinin kocaman bombalarla parçalanarak ölmediği, güvende olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle."

Basın açıklaması ayrıca Arapça da okundu. Program,İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir