• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Doktorlar, bugünü "Dünya Şehit Çocuklar Günü" ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de masum sivillerin yanı sıra hastanelerin bombalanması ve sağlık çalışanlarının ayırt etmeksizin öldürülmesine tepki amaçlı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları, Kızılay şubesine doğru yürüyüşe geçti.

Kızılay Şubesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Gazzeli meslektaşlarına desteklerini ifade eden hekimler, Filistin'de yapılan barbar saldırılara dikkat çekti.

Hekimler adına basın açıklamasını Dr. Nurettin Yıldırım okudu.

"İnsanlığın çiğnendiği bu katliamda kimlerin hangi tarafta durduğunu görüyoruz"

İşgal altındaki yeryüzünden özgür Gazze’ye selam olsun seslenişiyle basın açıklamasına başlaya Yıldırım, "Hekimler ve sağlık çalışanları olarak beyaz önlüklerimizle başlattığımız sessiz yürüyüşümüz 6'ncı haftasında. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Edirne’den Kars’a 40'tan fazla şehirde aynı anda Filistinli masumların sesi olmak için, siyonist işgalcilerin katliamını duyurmak ve bu zulme engel olmak için, vicdanlı kalabilmenin hâlâ mümkün olduğunu haykırmak için buradayız. Geçtiğimiz hafta Han Yunus kentine yapılan saldırıdan sonra yaralılar Naser Hastanesi’ne getirildi. İşgalciler bir gün sonra Naser Hastanesi’ni bombardımana tuttu. israil, Gazze’deki bombardımanında Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın bir çalışanını öldürdü. Fransa hükümeti veya herhangi bir uluslararası yapıdan hala tek bir açıklama gelmedi. Ayrıca Filistin'in işgal altındaki diğer toprakları olan Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail ve yasadışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 301 Filistinli öldürüldü. Mesele kendi çıkarları olunca insanlık ve özgürlük dersi verenler, Gazze’deki vahşeti hangi vicdana sığdırabiliyorlar?" sorusunu yöneltti.

"5 bin yaralının acilen tahliye edilmesi için Refah Sınır Kapısı derhal açılmalıdır"

İşgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı soykırımın sesini kısmak için işbirlikçi yahudi lobisi; Facebook, İnstagram ve diğer sosyal medya ağlarında Gazze’de yaşananları aktaran paylaşımlara erişim kısıtlaması getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Bu zulmü duyuran birçok sosyal medya hesabı haksız yere kapatıldı. Erişim kısıtlamasına gitmeyen Twitter’ı da hedef alan, başta Disney olmak üzere eli kanlı işbirlikçiler, Twitter’a dava açarak bu zulmün duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. israilin en büyük düşmanı gerçeklerdir. Gerçeğin temsilcileri basın mensupları ve gazetecilerdir. İsrail onlarca yıldır gazetecileri hedef almaktayken, sadece 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 98 gazeteci öldürüldü. Nerede basının özgürlüğü, nerede dokunulmazlık? Dünyada hâkim güç olarak görünenlerin samimiyetini işte buradan okuyabilirsiniz. Gazze halkı; hayranlık verici dirayeti, adanmışlığı, sabrı ve cesareti ile dünyanın geri kalanına "kalp masajı" yapıyor. İnsanlık derin uykusundan uyanıyor. 8 milyar insanın bir grup azgın işgalcinin pervasızca sürdürdüğü soykırıma daha fazla seyirci kalamaması gerek. Durumu kritik 5 bin yaralının acilen tahliye edilmesi için Refah sınır kapısı derhal açılmalıdır." çağrısında bulundu

"Kıyafetleri zorla çıkartılarak elleri bağlı bilinmeyen yerlere götürülüp alıkonulan sivillerin katledildiği haberleri geliyor"

Refah sınırında utanç tümörleri gibi bekleyen insani yardım tırlarının acilen Gazze içine geçişinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de işgalci siyonist israil saldırılarında şehid olanların ve kayıpların sayısı; 27 bin’i geçti! 8 bin çocuk, 6 bin 200 kadın 310 sağlık çalışanı, 97 hekim öldürüldü. Şifa Hastanesi başhekimi, el Awda Hastanesi Müdürü dahil 99 hekim ve sağlık çalışanı işgalciler tarafından tutuklandı. Hastanelerden, ailelerinin yanından gözaltına alınıp kıyafetleri zorla çıkartılarak elleri bağlı şekilde bilinmeyen yerlere götürülüp alıkonulan sivillerin katledildiği haberleri geliyor. İşgal güçleri insanlığa ait tüm değer ve sınırları çiğneyerek katliamlarına devam ediyor. 52 bin 600 konut, 282 okul ve üniversite, 126 hükümet binası, 112 cami, 90 okul ve üniversite binası, 23 hastane, 53 sağlık ocağı bombalarla tamamen yıkıldı. 102 ambulans imha edildi. 254 bin konut, 200 cami, 3 kilise, 140 sağlık kuruluşu hedef alındı, tahrip edildi ve kullanılamaz durumda. Enkazlar kaldırılamıyor, yaralılara ulaşılamıyor. 7 bin kişi hala kayıp. Kayıpların yüzde 70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor." şeklinde yaşanan dramı gözler önüne serdi

Gazze Şeridi'nde yerinden edilen 1,9 milyon Filistinlinin barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Yıldırım, 355 bin kişinin çeşitli bulaşıcı hastalıklara yakalandığını kaydetti.

"Bugünü Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak kabul ediyor ve her yıl bu katliamı hatırlamak adına tarihe not düşüyoruz"

Sağlık çalışanları ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına "Sessiz Yürüyüş" kervanına ses olmaya davet eden Yıldırım, "1034 çocuk, kanser veya diyaliz hastası, 10 bin kanser hastası, 45 bin hamile ve 68 bin emziren kadın bakıma muhtaç halde, kansızlık, kanama ve ölüm riskiyle karşı karşıya. Hastaneler zorla boşaltıldı, artık neredeyse hiçbir sağlık hizmeti verilemiyor. 53 bin yaralı var, çok acil tıbbi müdahale yapılmazsa 5 bin yaralı için artık çok geç kalınmış olacak. Bu dehşet tabloyu seyreden Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, NATO... Sizlere sesleniyoruz: 'İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor.  Binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katlediliyor. Dünya’daki bütün uyarı, yürüyüş, eylem, protesto, kınamalara rağmen israil pişkince ve göz göre göre savaş suçu işlemeye devam ediyorken; insanlıktan, vicdandan, hak ve hürriyetten ve ırkçılık karşıtı söylemlerden bahsettiğinizde samimiyseniz, bu zulmü durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?' Elbette gün gün kaydettiğimiz bu savaş suçları bir gün karşınıza gelecek, dünyada ve ahirette bu zulmü işleyenlerden ve destek olanlardan hesabı sorulacaktır. Bugün 23 Aralık, Rim yavrumuzun doğum günü. Yaşasaydı bugün 4 yaşına basacaktı, ama işgalciler tarafından öldürüldü. Rim ve vefat eden diğer bütün çocuklarımız adına, bugünü 'Dünya Şehit Çocuklar Günü' olarak kabul ediyor, her yıl bu katliamı hatırlamak adına tarihe not düşüyor, tüm dünyadaki hekimler, olarak Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmeyeceğiz." mesajını iletti.

Basın açıklaması sonrasında duayı Gazzeli doktor Hüseyin Atlav, okudu.  

Daha sonra sessiz yürüyüşe katılan çocukların Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımı konu alan bilmeceleri okumasının ardından etkinlik sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir