• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van’daki hekimler ‘Gazze için sessiz yürüyüş’ yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hekimler ve Sağlık Çalışanlarının başlattığı "Sessiz Yürüyüş” 6'ncı haftasına girdi. Van'ın yanı sıra, İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne gibi 40'tan fazla şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yürüyüşlerde Gazze’de işlenen katliamlara dikkat çekildi.

Van Valiliği önünde toplanan grup, 'Zulme ve soykırıma dur demek için' yazılı pankartla Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına meydanda basın açıklaması yapan Dr. Ömer Demir, “İşgal altındaki yeryüzünden Özgür Gazze’ye selam olsun!” dedi.

“Nerede basın özgürlüğü, nerede dokunulmazlık”

Siyonist israil’in en büyük düşmanının gerçekler, gerçeğin temsilcilerinin de basın mensupları ve gazeteciler olduğunu belirten Demir, “Geçtiğimiz hafta Han Yunus kentine yapılan saldırıdan sonra yaralılar Naser Hastanesi’ne getirildi. İşgalciler hemen bir gün sonra Naser Hastanesi’ni bombardımana tuttu. israil,Gazze’deki bombardımanda Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın bir çalışanını öldürdü. Fransa hükümeti veya herhangi bir uluslararası yapıdan hala tek bir açıklama gelmedi. Ayrıca Filisin’in işgal altındaki diğer toprakları olan Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail ve yasadışı yahudi işgalcilerin saldırılarında 301 Filistin’li şehit edildi. İnsanlığın çiğnendiği bu katliamda kimlerin hangi tarafta durduğunu görüyoruz. Mesele kendi çıkarları olunca insanlık ve özgürlük dersi verenler, Gazze’deki vahşeti hangi vicdana sığdırabiliyorlar? israilin Gazze’ye uyguladığı bu soykırımın sesini kısmak için işbirlikçi yahudi lobisi; Facebook, İnstagram ve diğer sosyal medya ağlarında Gazze’de yaşananları aktaran paylaşımlara erişim kısıtlaması getirdi. Bu zulmü duyuran birçok sosyal medya hesabı haksız yere kapatıldı. Erişim kısıtlamasına gitmeyen Twitter’ı da hedef alan, başta Disney olmak üzere eli kanlı işbirlikçiler, Twitter’a dava açarak bu zulmün duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. israilin en büyük düşmanı gerçeklerdir. Gerçeğin temsilcileri de basın mensupları ve gazetecilerdir. israil onlarca yıldır gazetecileri hedef almaktayken, sadece 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 98 gazeteci öldürüldü. Nerede basın özgürlüğü, nerede dokunulmazlık? Dünyada hakim güç olarak görünenlerin samimiyetini işte buradan okuyabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir