• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İşgal basını: Gazze'ye kara operasyonu bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Bozdaş

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırımları 78'inci gününde devam ederken, işgal rejiminin basınından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, işgal rejiminin sözde ordusunun gelecek haftalarda, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarını sonlandırmaya hazırlandığı belirtildi.

İşgal rejiminin sözde resmi televizyonu KAN'ın adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Operasyonel başarılara göre, İsrail ordusu önümüzdeki haftalarda Gazze'deki çatışmanın üçüncü aşamasına geçmeye hazırlanıyor" denildi.

'GÜNEYDE İLERLEMEKTE ZORLUK ÇEKİYORLAR'

Haberde, işgal rejiminin yetkililerin, "Üçüncü aşama, Gazze Şeridi'ndeki kara manevrasının sona erdirilmesi, kuvvetlerin azaltılması, yedek kuvvetlerin terhis edilmesi, hava saldırılarına başvurulması ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda tampon bölge oluşturulmasını içeriyor" dediği kaydedildi.

İşgal rejiminin sözde ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 139’u kara harekâtı sürecinde olmak üzere 472 askerinin öldürüldüğünü iddia etmişti ancak bu sayı gerçek rakamın çok altında çünkü mücahidler bugüne kadar 700 den fazla tank ve binlerce işgalci askeri imha ettiğini duyurmuştu. İşgal rejiminin sözde ordu istatistikleri de Gazze Şeridi'nde kara saldırılarının başladığı 27 Ekim'den bu yana, 784 subay ve askerin yaralandığını gösteriyor denildi ancak asıl sayı işgal rejiminin hastane kaynaklarıyla bile uyuşmuyor çünkü işgal rejimi askerlerinin 5 binden fazla yaralısı olduğu biliniyor.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU OPERASYONLAR AZALTILMALI

The New York Times (NYT) gazetesi, 15 Aralık'ta servis ettiği bir haberinde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullian ve ABD Başkanı Joe Biden'ın işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile işgal rejiminin Gazze'deki yüksek yoğunluklu operasyonlarını azaltması gerektiğini görüştüğünü yazmıştı.

DAHA HASSAS VE HEDEFE YÖNELİK AŞAMAYA GEÇİLEBİLİR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın, işgal rejiminin Kanal 12 televizyonuna verdiği demeçte Netanyahu ile işgal rejiminin operasyonlarda daha hassas ve hedefe yönelik bir aşamaya geçmesi konusunda "yapıcı" görüşmeler yaptığını söylediği bildirilmişti. Beyaz Saray sözcüsü John Kirby de olağan basın brifinginde gazetecilere Sullivan'ın "yakın gelecekte" daha düşük yoğunluklu operasyonlara olası bir geçişi tartıştığını söylemişti.

ABD'li bir yetkili, Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada bu değişikliğin "yüksek tempolu ve yoğunluklu temizleme operasyonlarından", daha istihbarat odaklı baskınlar ve daha "dar, cerrahi askeri hedefler" ile yüksek değerli hedeflere daha düşük yoğunluklu bir odaklanmaya geçişi içerebileceğini söylemişti.

Ancak asıl görülmeyen gerçekte şu ki işgal rejimi Gazze'de çok büyük kayıplar verdi ve hiç ummadığı bir direnişle karşılaşarak tarihinin en büyük yenilgisini aldığı da aşikardır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir