• DOLAR 34.117
  • EURO 38.041
  • ALTIN 2860.569
  • ...
UMUT KERVANI’NDAN GAZZE'YE YARDIM SEFERBERLİĞİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER - Barbar israil, 78 gündür ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze’de dünyanın gözleri önünde soykırım ve vahşet işliyor. Terör şebekesinin Filistin’deki saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 20 binden fazla insan hunharca katledilirken; 52 bin 600’dan fazla kişi de yaralandı. Gece gündüz yoğun bombardımanın sürdüğü Gazze’de enkaz altında halen yaşamını yitiren binlerce insanın naaşı bulunurken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli ise barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, yaptığı açıklamada Gazze halkının yaklaşık yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlık çektiğini bildirdi.

Önceki gün Mısır'da bulunan Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, temel yaşam malzemelerinden oluşan yardım tırlarını bizzat Refah Sınır Kapısı’ndan geçirerek mazlum Gazze halkına ulaştırdı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Gazze halkının sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek istediklerini ifade ederek, “Şunu gördük ki tüm dünya Müslümanları Gazze'deki kardeşlerimize yardım ulaştırmak için seferber olmuş durumda. Bizim bulunduğumuz tedarik noktası depolarda Avrupa'dan, Pakistan'dan, Bangladeş'ten, Afganistan'dan insanlar vardı. Kısacası ümmetin tüm renkleri oradaydı.” ifadelerini kullandı.

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı yakınında depolarda bulunan gıda malzemelerini bizzat tırlara yükleyen Umut Kervanı yetkili ve çalışanları, yardımların Gazze halkına sorunsuz şekilde ulaşması için tırları Gazze’ye yolcu ettiler.

“TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARI
GAZZE İÇİN SEFERBER OLMUŞ DURUMDA”

İçerisinde gıda, giyim, temizlik malzemesi, sağlık ve ilaçların bulunduğu tırların hazırlanması ve yine yaralıların taşınması, ilk tedavilerinin yapılması için hazırlanan ambulansların Gazze'ye gönderilmesi için Mısır'da bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yapılan çalışma ile Gazze halkının sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek istediklerini ifade etti. Kurtaran, “Umut Kervanı olarak Mısır'da Refah sınır kapısından Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bir dizi yardım programı gerçekleştirdik. Mısır'ın İsmailiye şehrinde Gazze'ye yakın bir noktadan yapmış olduğumuz tedarikleri hızlı bir şekilde Gazze'ye doğru yola çıkardık. Bu tırlarımızın Refah Sınır Kapısı’ndan birkaç gün içinde resmi işlemlerinin ardından Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırılacağı ümidindeyiz. Zira şunu gördük ki tüm dünya Müslümanları Gazze'de ki kardeşlerimize yardımları ulaştırmak için seferber olmuş durumda. Bizim bulunduğumuz tedarik noktası olan depolarda Avrupa'dan, Pakistan'dan, Bangladeş'ten, Afganistan'dan ve kısacası ümmetin tüm renkleri oradaydı” ifadelerini kullandı.

“YARDIMLARIN DAHA ÇOK GİTMESİ İÇİN
MISIR DEVLETİNİN SIKIŞTIRILMASI GEREKİR”

Mısır’da edildikleri bilgilere göre her gün 50-100 arası tırın Gazze'ye giriş yaptığını ifade eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Bu konuda Mısır devletinin sıkıştırılması ve kapıdan geçen tırların sayısını en az 300-400’e çıkarmamız gerekir ki kardeşlerimizin günlük acil ihtiyaçları karşılansın.” dedi.

“KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK
BİZİM ÜZERİMİZE BİR SORUMLULUKTUR”

Savaşın ilk gününden itibaren Gazze için seferberlik ilan ettiklerini belirten Kurtaran, “Gazze’de yardım çalışmalarını sürdüren vakfımız özellikle toplu yaşam alanlarında her gün binlerce kişiye sıcak aş programını organize ederek yemek ikramını gerçekleştiriyor. Bunu çok önemsiyoruz, çünkü en acil ihtiyaçlardan bir tanesidir. Evleri yıkılan veya evlerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin yemek yapma durumları yok ve bu zaruri ihtiyacı karşılamak da bizim üzerimize bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVERLERİMİZİN EMANETLERİNİ
GAZZE'DEKİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRDIK”

Mısır programları hakkında da bilgi veren Kurtaran, “Buradaki programımızda özellikle Gazze'deki kardeşlerimizin acil ihtiyaçları olan insani yaşam malzemelerini önceleyerek tırlarımızı Gazze'ye doğru yolculadık. Çalışmalarımızda 2 tır gıda, 1 tır temizlik ve kişisel temizlik ürünleri, 1 tır battaniye ve 2 adet ambulans gönderdik. Bu yardımlarımız aralıksız olarak devam edecek. Tüm hayırseverlerimize ve bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Onların emanetlerini Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırmanın sorumluluğunu yerine getirerek bir nebze de olsa hüzünlü bir sevinç yaşadık. İnşallah en kısa sürede ateşkes sağlanarak terörist israil çetesi Gazze'den çıkacak. Gazze ve Filistin özgür olacak ve bizler de vicdan ve merhamet sahipleri olan insanlarla beraber ümmet olarak kardeşlerimizin yanında yer alarak Gazze'yi ve Filistin topraklarının yeniden imarı konusunda da seferber olacağız ve üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

VANLI KADINLAR BİRİKİMLERİNİ VE
ZİYNET EŞYALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADI

HABER MERKEZİ - HÜDA PAR Van Kadın Kolları İl Başkanlığı'nın Gazze halkına yönelik yardım çağrısına destek veren Van’daki çok sayıda kadın, birikim ve ziynet eşyalarını Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ederken, Filistinli Müslümanlara destekler de yoğun bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda HÜDA PAR Van Kadın Kolları İl Başkanlığı'nın 'Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek verme' çağrısına duyarsız kalmayan çok sayıda kadın, Umut Kervanı'na gelerek ziynet eşyalarını bağışladı.

KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA DEK DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

HÜDA PAR Van Kadın Kolları İl Başkanı Nebahat Uygun, yaptığı açıklamada, yardım çağrısına kayıtsız kalmayarak Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek veren kadınlara teşekkür etti. Gazze’deki saldırıların durdurulması için ilk günden bu yana sahada olduklarını dile getiren Uygun, “Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar destek vermeye devam edeceğiz. Gerek maddi gerek manevi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Van halkına yardım çağrısında bulunduk, onlar da duyarlı davranıp çağrımıza icabet ettiler.” dedi.

İLK GÜNDEN BU YANA YARDIM ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Konuya ilişkin konuşan Van Umut Kervanı İnsanı Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan da, 8 Ekim’den bu yana Gazze’deki saldırıların devam ettiğini belirtti. Tüm Türkiye’de olduğu Van’da da Gazze için insani yardım kampanyaları düzenlediklerini ifade eden Vatan, “Yardım vakfı olarak saldırıların başladığı ilk günden bu yana yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Daha önce gönderdiğimiz yardım tırlarında ise insani yardım, hijyen ve bombardımanlardan sonra engelli kalanlar için medikal malzemesi vardı. Bu yardım tırımız iki gün önce Refah Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da bir grup kadın
ZİYNET EŞYALARINI UMUT KERVANI
ARACILIĞIYLA FİLİSTİN'E BAĞIŞLADI

HABER MERKEZİ - Müslüman Kardeşler Grubu adına bir araya gelen kadınlar, topladıkları bağış ve kişisel ziynet eşyalarını Filistin'e bağışlamak üzere Diyarbakır Umur Kervanı'na teslim etti.

78 gündür devam eden işgal saldırılarında evleri yıkılan veya farklı şekillerde mağdur olan Filistin halkına destek olmak amaçlı Müslümanlar adeta yardım seferberliği ilan etmiş durumda. Diyarbakır'da Müslüman Kardeşler Grubu adına bir araya gelen kadınlar, kişisel ziynet eşyalarıyla beraber topladıkları yardım paralarını Filistin'e ulaştırmak üzere Umut Kervanı yetkililerine teslim etti.

FİLİSTİN'DEKİ DURUM İÇLER ACISI

Yaptıkları yardım çalışması hakkında konuşan Necla Kılıç, "Burada bulunmamızın sebebi Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa derman olabilmektir. Hepimizin bildiği gibi Filistin'deki durum içler acısı. Kelimelerle bunu ifade edebilmek gerçekten çok zor. Bacılarımızla karınca misali safımızı belirtmek için ziynet eşyalarımızla yardım için buraya geldik. Umut Kervanı aracılığıyla yardımlarımızı inşallah ulaştıracağız. Bütün Müslümanların bu sorumluluk bilincinde olması adına, Peygamberimiz (SAV)'in buyurduğu 'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir’ hadis-i şerifince bir azanın acısı bütün vücuda yayıldığı bilinciyle sorumlu olduğumuzu hissedip burada bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜM DUYARLI KARDEŞLERİMİZDEN KATKI BEKLİYORUZ"

Yaptıkları yardım dolayısıyla kendilerine teşekkürlerini ileten Diyarbakır Umur Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, bu duyarlılığı tüm hayırseverlerden beklediklerini ifade etti. Olgun, "Müslüman Kardeşler Grubu adına bacılarımız ziynet eşyalarıyla beraber topladıkları sadakaları Umut Kervanı Vakfı'mıza teslim ettiler, Allah hapsinden razı olsun. Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. İnşallah Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sağlamış oluruz." şeklinde konuştu.

Umut Kervanı olarak 8 Ekim’den bu yana kesintisiz bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Olgun, "Tüm duyarlı kardeşlerimizden katkı bekliyoruz. Nitekim oradaki kardeşlerimiz de bizden dua ve katkı bekliyorlar, başka da talepleri yok. Bunu da herkesin yapabileceğine inanıyoruz. Bu vesileyle özelde Müslüman Kardeşler Grubu bacılarımıza ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir