• DOLAR 34.156
  • EURO 37.823
  • ALTIN 2906.726
  • ...
Almanlar da kabul etti! Hamas'ı yok etmek mümkün değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ı yok etme hedefiyle Gazze'de soykırımlar yapan işgal rejimi, istediği sonucu elde edemedi ve Gazze'de çok büyük darbeler alarak binlerce askeri öldü ve yaralandı.

ABD basınından Bloomberg, Hamas'ın ucuz maliyetli insansız hava araçlarının işgal rejimini geride bıraktığını yazmış, "Kısıtlı bütçeyle İsrail'i alt ettiler" yorumunda bulunmuştu.

Alman dergisinin Hamas analizi

Bu kez Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, "Hamas yenilebilir mi?" sorusunu yönelttiği sayısında, bu fikrin gerçekli olmadığını belirtti.

Hamas'ın yok edilemeyeceğinin ortaya çıktığı ve işgal rejiminin saldırılarının söz konusu Filistinli grubu daha da güçlendirdiğine dikkat çekildi.

Filistin halkının Hamas'a desteğine işaret edilen analizde, Hamas'ın ortadan kaldırılması senaryosunun imkansız olduğu vurgulandı.

Ortadan kaldırma fikri gerçekçi değil

Konuyla ilgili bir uzmanın görüşlerine yer verilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail'in Hamas'ı yenme ya da ortadan kaldırma fikri gerçekçi değil. (Olsa bile) Bu hareketin ideolojisi, başka bir hareketle ortaya çıkar."

Topluma kök saldılar, onlarca yıl sürer

İsmi açıklanmayan işgal rejimininden bir askeri analist, görüşlerini dile getirdi:

"Hamas, yalnızca bir 'örgüt' değil, aynı zamanda topluma kök salmış, fikirleri zihinlerde ve kalplerde yer edinmiş bir güçtür. Bu süreç, onlarca yıl sürer."

Stratejik açıdan güçlendi

Söz konusu Alman dergisi, Hamas'ın işgal rejimi saldırıları nedeniyle askeri olarak zayıflamış olsa bile, stratejik açıdan daha güçlü hale geldiğinin altını çizdi.

Öte yandan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı uzun yıllar önce tutuklandığında 180 saat sorguladığını söyleyen işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatının eski başkanı Michael Kobe, Sinvar'ın "çok zeki" olduğunu ve birkaç ay içinde İbranice öğrendiğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir