• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Avrupa Birliği de Husilere karşı ABD'ye destek verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Borrell, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, olağanüstü toplanan AB Siyaset ve Güvenlik Komitesi (PSC) üye devletlerin, ABD'nin Kızıldeniz'deki misyonuna katkıda bulunmayı kabul ettiğini belirtti.

Paylaşımında, Husilerin Siyonist rejimin saldırılarına misilleme olarak Kızıldeniz'de yaptıkları eylemlerinin "seyrüsefer özgürlüğü için tehdit olduğunu" iddia eden Borrell, "Bugün çağrıda bulunduğum olağanüstü PSC toplantısında, üye devletler, ABD'nin Refah Muhafızı Operasyonu'na, Atalanta Korsanlıkla Mücadele Misyonu kapsamında katkıda bulunmayı kabul ettiler." ifadesini kullandı.

Borrell, bölgede konuşlandırılacak ek donanmayla bilgi paylaşımlarının yoğunlaştırılacağını kaydederek "Bu, AB'nin bir deniz güvenliği sağlayıcısı olarak rolünü göstermektedir. Sözlerimizi eylemlerle destekleyeceğiz." paylaşımında bulundu.

Misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Bahreyn, Kanada, İtalya, Fransa, Hollanda, Norveç ve Seyşeller gibi ülkelerin yer alacağı duyurulmuştu.

İspanya, misyonda yer almayacağını açıklarken, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit de basına yaptığı açıklamada, ordunun, herhangi bir askeri misyonda yer alması için parlamentonun onayına ihtiyaç duyduğunu hatırlatmıştı.

Siyonist rejimin Gazze'de işlediği insanlık suçlarına karşı harekete geçmede son derece gevşek davranın Batı Bloğunun, Siyonist menfaatler söz konusu olduğunda bu denli seri harekete geçmesi, eleştirilere neden oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir