• DOLAR 34.155
  • EURO 37.821
  • ALTIN 2908.49
  • ...
Vahşi yamyamlar "insani ara" istedi HAMAS: İŞGAL BİTMEDEN ATEŞKES OLMAZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Herzog, işgal rejimindeki yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşgal rejimi saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 20 bine yakın kişinin katledildiği Gazze'de halkla değil HAMAS ile savaştıklarını öne süren siyonist çete elebaşı Herzog, bölgeye insani yardımların artması için çaba harcadıklarını ileri sürdü. Herzog, son iki haftada BM ve diğer uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'ye günde 100 ila 125 arasında insani yardım tırının girdiğini söyleyerek bunun 3 katına çıkarılabileceğini aktardı. İşgal rejimi ile HAMAS arasında yeni bir esir takası mutabakatı olasılığına da değinen Herzog, "israil'in, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla yeni bir 'insani duraklamaya' ve ilave insani yardıma hazır olduğu gerçeğini yineleyebilirim." ifadesini kullandı.

HAMAS’TAN YANIT GECİKMEDİ

İşgal rejiminin açıklamasına HAMAS'tan yanıt gecikmedi. HAMAS yetkililerinden Basim Naim, işgal rejiminin Gazze'deki saldırıları tamamen sona ermeden esir takası konusunda herhangi bir müzakere yapılmasına karşı olduklarını ifade etti. Naim, yaptığı açıklamada "Halkımıza yönelik saldırganlığın sona ermesine ve Filistin halkına yardım sağlamak için geçişlerin açılmasına katkıda bulunacak her türlü girişime açığız." dedi.

En az 50 Şehit!

GAZZE'NİN ER-RİMAL MAHALLESİ VURULDU!

İşgal rejimi ordusunun, Gazze kentinde bir binayı bombalaması nedeniyle çok sayıda Filistinli katledildi ve yaralandı. Görgü tanıkları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim ordusunun Gazze kentindeki Er-Rimal Mahallesi'nde bir binayı hedef aldığını söyledi. Çok sayıda Filistinlinin şehit olduğu, birçok kişinin yaralandığını aktaran görgü tanıkları, yıkılan binanın enkazında kalanların olduğunu belirtti. İşgalci katillere ait savaş uçakları ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yönelik yoğun bombardımanını sürdürüyor. Başta kuzeyi olmak üzere Gazze Şeridi'ne karadan giren işgal güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  AA

Birleşmiş Milletler:

GAZZE'DEKİ YIKIM

GÖRÜLMEMİŞ BOYUTLARDA

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki ölüm ve yıkımın daha önce görülmemiş boyutlarda olduğunu bildirdi.

New York

BM Güvenlik Konseyi'nde, işgal rejimi-Filistin meselesine ilişkin gelişmeler ele alındı. BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, toplantıda, üye ülkeleri video konferans yoluyla bilgilendirdi. Wennesland, Gazze Şeridi'ne insani yardımların çok zor koşullarda ulaştırıldığını, yerinden edilme ve süren çatışmalar nedeniyle insani yardım sisteminin çöküşün eşiğine geldiğini ifade etti. Gazze'deki durumun daha geniş bir bölgeye yayılma riskinden endişe duymaya devam ettiğini belirten Wennesland, Lübnan ve işgal rejimi arasında bulunan ve "Mavi Hat" olarak tanımlanan bölgede her gün karşılıklı ateş açıldığını, bunun bölgesel istikrar için çok büyük bir tehdit teşkil ettiğini bildirdi.

Wennesland, "israil ile Hamas arasındaki çatışmaların büyüklüğü ve Gazze'deki ölüm ve yıkımın boyutu daha önce görülmemiş boyutlarda ve buna tanıklık etmek çok zor. Gazze'de sivillerin öldürülmesini tartışmasız bir şekilde kınıyorum." dedi. Gazze'deki insani durumdan derin endişe duyduğunu dile getiren Wennesland, Batı Şeria'daki gelişmeleri de endişeyle takip ettiğini belirtti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da işgalci Yahudilerin ölümcül saldırılarından endişe duyduğunu belirten Wennesland, "Şiddete başvuranlar hesap vermeli ve adalete teslim edilmeli." ifadesini kullandı. Wennesland, bazı liderlerin şiddet ve sivillerin ölümünü teşvik eden söylemleri karşısında dehşete düştüğünü dile getirerek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir