• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ebu Ubeyde: mücahitlerimiz son 3 günde 25 işgal askerini öldürmeyi başardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direnişi, Gazze Şeridi'ne yönelik çeşitli saldırı bölgelerinde siyonist işgal kuvvetleriyle çarpışmaya devam ediyor.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram kanalı üzerinden işgalcilere son 72 saatte verdirdikleri kayıplara ilişkin yazılı bilgilendirmede bulundu.

Ebu Ubeyde, şunları kaydetti:

"Son 72 saatte Kassam mücahitleri 41 askeri aracı tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı. Mücahitlerimiz, 25 askerin öldüğünü, onlarca siyonist askerin ise çeşitli derecelerde yaralandığını teyit etti.

İşgalci siyonist güçler ve kurtarma ekipleri de roketlerle, güçlendirilmiş patlayıcılar ile hedef alındı, sıfır mesafeden çatışmalara girildi.

İşgal askerlerinin girdiği iki tünel ve bir ev bubi tuzaklarıyla havaya uçuruldu, ayrıca askerlerden biri keskin nişancı ateşiyle vuruldu.

Gazze Şeridi'ndeki savaşın tüm cephelerindeki işgal karargahları, saha komuta odaları ve askeri yoğunlaşmaları havan topları ve kısa menzilli füzelerle vuruldu. İşgal altındaki Tel Aviv ile Kiryat Şmona'ya doğru füzeler fırlatıldı."

 

 

Kassam'ın gün içindeki operasyonları

Bu arada Kassam Tugayları, yine Telegram kanalından bugün Gazze'nin Han Yunus şehrinde işgal araçlarını ve kuvvetlerini hedef alan bir görüntü yayımladı.

Tugaylardan, gün içinde yapılan bilgilendirmelere göre Kassam mücahitleri, Han Yunus'un doğusundaki bir tünelin gözüne bubi tuzağı kurdu ve bir işgal ordusu tünelin gözüne doğru ilerlerken, tünel askerlerle birlikte havaya uçuruldu ve tüm askerler öldürüldü ve yaralandı.

Bir diğer tünel operasyonunda yine Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda bubi tuzaklı bir tünel, siyonist kuvvetlerin üzerine patlatıldı, işgal askerlerini birçoğu öldü ve yaralandı.

Mücahitler, Gazze Şehri'nin Sabra ve Tal el-Hava bölgelerindeki 8 Siyonist aracı hedef aldı ve gelen siyonist kurtarma birimleriyle makineli tüfekler ve el bombalarıyla çatışarak onları ölü ve yaralı bıraktı.

Kassam Tugayları, Gazze şehrinin kuzeydoğusundaki el-Darac mahallesindeki bir binada saklanan 12 askerden oluşan siyonist kuvveti anti personel roketiyle ve çok sayıda el bombasıyla hedef alarak askerleri öldürdü ve yaraladı.

Kassam mücahitlerinin, Gazze'nin Saraya bölgesinde siyonist piyade kuvvetleriyle çatışması sonucu 4 siyonist askerin öldüğü, diğerlerinin de yaralandığı bildirildi.

Bir keskin nişancı mücahit de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusunda bir siyonist askeri öldürmeyi başardı.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Muğraka bölgesindeki işgal kuvvetlerinin topluluğuna havan topları attı.

Kassam Tugayları, "Yasin 105" roketi ile Han Yunus'un doğusunda 2, Tel El Zaatar bölgesinde bir siyonist Merkeva tankını, Han Yunus'un kuzeyinde ise 2  siyonist tankı ile bir personel taşıyıcıyı roketlerle hedef aldı.

Bunların yanı sıra Gazze şehrinin kuzeydoğusundaki El Darac mahallesinde 2 siyonist tankı ve bir askeri buldozer ve El Zeytun mahallesinde bir siyonist tankı ve iki askeri buldozer imha edildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir