• DOLAR 34.119
  • EURO 38.161
  • ALTIN 2877.812
  • ...
Siyonist vahşeti örtme çabası: 97 GAZETECİYİ KATLETTİLER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, işgalci barbar ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda katledilen gazetecilerin sayısının 97'ye yükseldiğini duyurdu. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, işgal rejimi ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde evine düzenlediği saldırıda gazeteci Adil Zağrab'ın hayatını kaybettiği belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 97'ye yükseldiği kaydedildi. Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti. 

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 19 BİN 453'E YÜKSELDİ

İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 3 günde 653 artarak 19 bin 453'e çıktı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, işgalci katil ordusunun Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin katledildiğini, 20'den fazla kişinin yaralandığını belirtmişti. Sağlık yetkilileri en az 100 kişinin de enkaz altında olduğunu kaydetti.

BATI YAKA’DA İKİSİ ÇOCUK 4 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, rejim ordusu, Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskın sırasında işgalci askerlerin açtığı ateş sonucu Raşid Habib el-Ayidi (17), Hikmet Semir Muhammed Mulhim (24), Muhammed Semir Muhammed Mulhim (17) ve Yezzen el-Hatib (20) katledildi.

GAZZE'YE ULAŞTIRILAN YARDIM TIR’I SAYISI 4 BİN 300'Ü GEÇTİ

Filistin Kızılayından yiyecek, su, insani yardım, tıbbi malzemeler ve ilaç taşıyan yardım TIR’larına ilişkin yapılan açıklamada ise "Filistin Kızılayı ekipleri, 21 Ekim’den 16 Aralık’a kadar Mısır Kızılayı'ndan Refah Sınır Kapısı üzerinden 4 bin 301 TIR’ı teslim aldı." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, gönderilen TIR’ların 2 bin 746’sını Filistin Kızılayı'nın aldığı, 1555’ini de Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile diğer kuruluşlara teslim ettiği belirtildi.

Filistin Kızılayı'nın yardımları, ailelere, yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı sığınaklara ve sivil yerleşim yerlerine dağıttığı kaydedilen açıklamada, “insani ara” müddetinde de 310 TIR’ın Gazze’nin kuzeyine gönderildiği ifade edildi. Rejim ordusunun, 7 Ekim’de saldırılarını başlatmadan önce yıllarca abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne insani ve tıbbi ihtiyaçlar için günlük yaklaşık 600 yardım TIR’ı gönderiliyordu.  

Gazze’nin her noktası bombalandı: 53 BİN TON BOMBA

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 53 bin tondan fazla bomba atarak katliamlar gerçekleştirdiğine, 1,5 milyondan fazla insanın yerinden edildiğine dikkat çekti.

Ofis, yaptığı açıklamada uluslararası kurum ve kuruluşları, Filistin halkına karşı aç ve susuz bırakma zulmünün uygulanmasında suç ortaklığı yaptıkları konusunda uyardı. Gazze Şeridi'nde kıtlığın yayılma tehlikesine dikkat çeken ofis, söz konusu kurumları hareket geçmeye çağırdı. Hükümet medyası, işgalci rejimin 73 gün boyunca ABD'nin de desteğiyle 53 bin tondan fazla bomba kullandığına dikkat çekerek Gazze'nin her karışının hedef alındığını kaydetti. Ofis, Refah kapısının ve tüm geçişlerin günün 24 saati açılarak gerekli tüm gıda, yakıt gibi ihtiyaçların getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Medya ofisi, işgalin hastanelere yönelik savaşının devamında Kemal Advan Hastanesi'nin yıkılarak hizmet dışı bırakıldığını söyledi. Ofis, işgalin, Şifa Hastanesi'ndeki yerinden edilmiş insanları yeniden bombaladığını, 28 kişinin şehadetine ve diğerlerinin de yaralanmasına yol açan bir katliama yol açtığını, ayrıca Nasır Tıp Kompleksi'ni bombalayarak Filistinli bir kızın şehadetine yol açtığını hatırlattı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgal ordusunun şu ana kadar 1.680 katliam gerçekleştirdiğini, toplam kayıp ve şehit sayısının 26 bin 453 olduğunu, resmi şehit sayısının ise 19 bin 453 olduğunu kaydetti. Şehit olanlardan 8 bininin çocuk, 6 bin 200'ü kadın 300 sağlık personeli, 32 sivil savunma ve 96 gazeteci olduğu ifade edildi.

7 bin kişinin ise enkaz altında ya da akıbetinin hala bilinmediğine dikkat çeken ofis, bunların yüzde 70'inin çocuk ve kadın olmak üzere toplam yaralı sayısının 52 bin 286 olduğunu aktardı. Hükümet Medya Ofisi, Filistin halkından 1,5 milyon kişinin yerinden olduğunu, yerinden edilme ve barınma merkezinde zorlu bir hayat yaşadığını kaydetti. 

 

İşgal çetesi kana doymuyor: REFAH'TA 29 ŞEHİD DAHA

İşgalci katil ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 29 Filistinli daha katledildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, işgal rejiminin saldırılarını Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yoğunlaştırdığı kaydedilirken saldırılarda onlarca kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 29 Filistinlinin katledildiği belirtildi. Bombalamalarda Zarab ailesinden 14, Attiya ailesinden 8 ve Abdulal ailesinden ise 3 kişinin şehit olduğu ifade edildi. İşgalcilerin Refah'ın yanı sıra Nuseyrat Mülteci Kampı, Han Yunus ve Deyr Belah bölgelerini de bombaladığı bildirildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir