• DOLAR 32.43
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2383.41
  • ...
Kelkit'te 22 saat arayla meydana gelen 2 ayrı deprem, vatandaşları korkuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 18 Aralık'ta Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi merkezli olmak üzere saat 01.15'te 4,3, saat 23.23'te ise 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gümüşhane ve Kelkit halkının korkmasına neden olan depremler, yakın illerde de hissedildi.

Kelkit ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurdunda kalan Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Muhammet Hüseyin Dündar,6 Şubat depremlerine Adıyaman'da yakalandığını söyledi.

İlçeye 3 ay önce geldiğini belirten Dündar, "Çok zordu bizim için, ilk depremleri yaşadığım gün geldi yine aklıma, çok kötü oldum. 6 Şubat depremlerine de gece yakalanmıştık. İlk başta panik olan arkadaşları sakinleştirmeye çalıştık. Onları gelip ambulansla aldılar. Sonra yurdun önünde ateş yaktık. Yurda giremedik, korktuk." dedi.

Halef Polat ise 6 Şubat depremlerini Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşadığını ifade ederek Kelkit'teki depremlerin kendisini sarstığını dile getirdi.

Korku yaşadıklarını anlatan Polat dışarıda ateş yapıp beklediklerini, geceyi kapalı spor salonlarında geçirdiklerini anlattı.

Öte yandan Kelkit'e gelen Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, gerektiğinde vatandaşların barındırılmasına yönelik hazırlanan spor salonlarında incelemede bulunarak Kaymakam Kadir Algın'dan bilgi aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir