• DOLAR 32.21
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2526.371
  • ...
Ensarullah, işgal rejimine bağlı iki gemiyi daha hedef aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'deki Ensarullah'ın askeri sözcüsü Yahya Seri, Gazze'deki soykırıma karşı durmak amacıyla işgalci rejimle bağlantılı 2 gemiyi daha hedef aldıklarını duyurdu.

Seri, "Yemen Ordusu Deniz Kuvvetleri, Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla siyonist oluşuma bağlı 2 gemiye nitelikle operasyon düzenledi. Operasyonda petrol yüklü Swan Atlantic ile konteyner gemisi "MSC Clara iki adet deniz İHA'sı ile hedef alındı." dedi.

Gemilerin; mürettebatın Yemen deniz kuvvetlerinin çağrılarına yanıt vermeyi reddetmesinin ardından hedef alındığını ifade eden Seri, işgalci rejim limanları dışında diğer ülke limanlarına giden gemilere hiçbir zarar vermeyeceklerine dair güvence verdi.

Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, daha önceki açıklamalarında belirtilenleri ihlal eden hiçbir gemiyi hedef almaktan çekinmeyecektir. Yemen silahlı kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki kararlı kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu gıda ve ilacı getirene kadar israil limanlarına giden tüm gemilerin Arap Denizi ve Kızıldeniz'de seyretmesini engellemeye devam edecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir