• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Katar, Mossad ve CIA esir takası için bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed Al Thani, Mossad Şefi David Barnea ile CIA Şefi William J. Burns Polonya'nın başkenti Varşova'da bir araya geldi.

İbrani medyası, görüşmenin ana temasının işgal rejimi ile HAMAS arasında yeni bir esir takası anlaşması olduğunu bildirdi.

Görüşmenin öncekilere göre daha uzun, karmaşık ve zorlu geçmesinin beklendiği belirtilirken ne kadar süreceği veya şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilip kaydedilmediğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Bu arada İbrani Maariv gazetesi, Gazze'deki Filistin direnişi tarafından esir alınan siyonistlerin ailelerinin protestaları artırdığını ve işgal rejiminden bu esirlerin kurtarılması için girişimde bulunmasını talep ettiklerini söyledi.

Cumartesi günü, Gazze'deki Filistin direnişi tarafından tutulan siyonist esirlerin aileleri, Benjamin Netanyahu başkanlığındaki işgal hükümetine, HAMAS tarafından esir tutulan çocuklarının serbest bırakılması için yeni bir takas anlaşması üzerinde çalışmalarını talep eden bir mektup göndermişti.

Öte yandan işgalci siyonist askerler Gazze'de ellerinde beyaz bayrak bulunan 3 siyonist esiri ateş açarak öldürmüş, bu durum işgal kamuoyunda baskılara neden olmuştu.

Filistin direnişi, geçici bir ateşkes karşılığında esir takası yapmayacaklarını belirtmiş, takas şartlarının Filistin halkına yönelik saldırıların tamamen durdurulması olduğuna defalarca dikkat çekmişti.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğundaki ilk geçici ateşkeste direniş grupları 83 işgalci siyonist esiri serbest bırakmış, bunun karşılığında 240 Filistinli esir de özgürlüğüne kavuşmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir