• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Esnaf dernekleri Gazze'de yaşanan katliama tepki için basın açıklaması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze halkına destek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan esnaf odaları ve dernek başkanları ile yüzlerce esnaf, 2 ayı aşkın bir süredir Gazze'ye yoğun saldırılarda bulunan ve 20 binden fazla Müslümanı katleden siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

Etkinlikte Filistin bayrakları açılırken bir binaya ise Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin posterinin asıldığı görüldü.

Kur'an'ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlikte basın açıklamasını okuyan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, siyonist işgal rejiminin uzun yıllardır Filistin topraklarında, mazlum Filistin halkına vahşi katliamlar ve sistematik saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

İngiltere'nin desteğiyle kurulan siyonist rejimin kuruluşundan bu yana her türlü vahşeti dünyanın gözleri önünde yaptığını belirten Çiftçi, Aksa Tufanı'ndan sonra saldırılarını şiddetlendiren siyonistlerin yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden, tüm uluslararası kanun ve kuralları çiğneyerek her yeri bombalayıp Filistin'de tarihin şahit olmadığı soykırım ve katliamlar yaptığına dikkat çekti.

Mehmet Sıddık Çiftçi

"Sessizlik siyonist çeteye güç vermektir"

Siyonistlerin gerçekleştirdiği insanlık suçunun, dünyanın tüm özgür halklarının sabrını taşırdığını vurgulayan Çiftçi, "Filistin'de yaşanan soykırıma sessiz kalmamak Müslüman olmanın yanında insan olmamızın bir gereğidir. Sessizlik siyonist çeteye güç vermektir. Bu soykırıma ve vahşete karşı haklı olan her türlü tepkiyi göstermemiz gerekir. Siyonist çete başta büyük şeytan Amerika olmak üzere emperyalist devletlerin destek ve devletlerin sessizliğinden güç alıp azgınlaşmaktadır. Siyonist çetenin terörizmine dur deme vakti gelmiştir." dedi.

"Ukrayna'da insan haklarından dem vuranlar söz konusu Müslümanlar olunca üç maymunu oynuyor"

"Aksa Tufanı, sebep değil sonuçtur" diyen Çiftçi, "Batılı devletlerin özellikle Amerika ve İngiltere’nin desteğiyle işgalci siyonist katliamlarını daha da derinleştirip etnik temizlik seviyesine çıkarmaktadır. Ukrayna’da insan haklarından dem vuranlar ne hikmetse söz konusu Müslümanlar ve mazlum Filistin halkı olunca üç maymunu oynayıp tepkisizliğin ötesinde işgalci çeteye destek olmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Siyonist çeteyle her türlü ilişkinizi kesin"

Konuşmasının devamında halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Çiftçi, "Filistin konusunda samimi olun. Siyonist çete ile başlattığınız normalleşme süreci Filistin davasına zarar vermektedir. Filistin halkının meşru taleplerinden vazgeçmelerini isteyen devletlere karşı Filistin halkıyla dayanışma içinde olun ve siyonist çete israille her türlü ilişkinizi kesin." dedi.

"Bu coğrafyadaki barışın tesisi siyonist çeteye karşı durmakla mümkündür"

Siyonistlerin sadece Filistin halkı için değil tüm insanlık için bir tehdit ve problem olduğuna işaret eden Çiftçi, son olarak şunları söyledi:

"Bu coğrafyadaki barışın tesisi siyonist çeteye karşı durmakla mümkün olacaktır. Batman İslami Sivil Toplum kuruluşları olarak bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin'in özgürlüğüne giden yolda Filistin halkının yanında ve onların destekçileriyiz."

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir