• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngiliz Kardinal: "israil soğukkanlı bir katil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nichols, Sky News'te katıldığı programda iki kadının öldüğü, 7 kişinin yaralandığı Gazze'deki Kutsal Aile Katolik Kilisesi'ne yönelik siyonist saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kudüs Kardinali kabul edilen Kudüs Latin Patriği'nden aldıkları bilgileri aktaran Nichols, "Tüm bu alan bir ibadethane alanı ve buradan roket ateşleyenlerin (Hamas askerlerinin) olduğunu bir saniye bile düşünmedim. Oradaki grup, ekim ayından beri yüzlerce insana yardım ediyor. Rahibeler yemek yapıp insanlara dağıtıyor." dedi.

Nichols, saldırıda su deposu ve güneş enerjisi sisteminin de vurulduğunu belirterek, "Yaşanamaz hale geldi. Oradaki durum çok vahim." değerlendirmesinde bulundu.

Papa Franciscus'un saldırıyla ilgili "terör" ifadesini kullandığı hatırlatılan Nichols, "Kesinlikle soğukkanlılıkla işlenmiş bir cinayet. Yapabileceğim açıklama bu olur. Beni şaşırtan ise bu saldırının İsrail'in kendini savunma hakkına hiçbir faydasının olmaması." diye konuştu.

- "İsrail'in başarmaya çalıştığını söylediği şeyleri geriye götürdüğünü düşünüyorum"

Nichols, "Açıkça savunmasız ve masum insanların öldürülmesinin İsrail'in başarmaya çalıştığını söylediği şeyleri geriye götürdüğünü düşünüyorum." görüşünü paylaştı.

Bölgeden aldığı güvenilir bilgilere göre siyonist rejimin bazı sözde askerlerinde disiplinin kaybolduğunu söyleyen Nichols, "Bu da kendisini rastgele öldürmelerde gösterebilir. Umarım bunu yapanlardan hesap sorulur çünkü düzenli bir ordu bunun hesabını sorar." dedi.

IDF'nin (Siyonist rejimin sözde savunma kuvvetlerinin) saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediği yalanlarına da yanıt veren Nichols, "Gazze'deki insanlar ve Kudüs Başpiskoposu yalan söylemez." dedi.

Nichols, "IDF'ye inanmıyor musunuz?" sorusuna ise "Hayır, inanmıyorum." sözleriyle yanıt verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir