• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HAMAS: İşgalciler Gazze'den çekilmeden esir takası olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Cezire'ye konuşan Hayye, "Kapsamlı bir ateşkes ve tüm işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesini istiyoruz. Sonra esirler meselesini konuşuruz" dedi.

Direniş güçlerinin Gazze'de aylarca direnecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Hayye, "Direnişin iyi durumda ve kararlı olduğu konusunda güvence veriyoruz. Halkımız, teslim olma bayrağını asla kaldırmayacak, topraklarında kalıp direnişe sahip çıkacak" ifadesini kullandı.

Gazze'deki savaş ve HAMAS sonrası üzerine yapılan hesaplara dair ise Hayye, "Her kim HAMAS'tan sonrasını düşünüyorsa, hayal görüyordur. Mukaddesatımız ve topraklarımız özgürleşmeden halkımızı savunmaktan geri durmayacağız. Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin tektir, yönetimine de halkımız karar verir. Gazze'nin geleceği, Kudüs'ün ve tüm Filistin'in geleceğine bağlıdır. Biz, HAMAS olarak halkımızın bir parçasıyız ve yardımları artırmak için tüm kapıları çalıyoruz" şeklinde konuştu.

Arap ve İslam ülkelerine, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için Siyonist rejime baskı yapmasını isteyen Hayye, İşgalciler Gazze'yi iki silahla vuruyor; bombalar ve açlık. Gazze'deki 'insani ara' süresinde yalnızca 300 tır yardım ulaştırılabildi. Gazze'de içme suyuna erişimi olmayan çok sayıda aile var. Günlük 500 yardım tırı ulaştırmak istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir