• DOLAR 34.186
  • EURO 37.163
  • ALTIN 2980.382
  • ...
Sürekli Filistin'de ateşkes talebini yineleyen Fransa'dan "İsrail'e destek ziyaretleri"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Colonna, Siyonist işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Tel Aviv'de düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Fransız Bakan, ülkesinin "İsrail'in uluslararası hukuk çerçevesinde kendini savunma hakkını" desteklediğini yinelemek amacıyla Tel Aviv'e geldiğini söyledi.

Siyonist işgale ve yapılan katliamlara destek vurgusu yapan Colonna, çatışmalara yeniden insani ara verilmesinin "önemli" olduğunu ve bunun "acil ve kalıcı" ateşkese dönüşmesi gerektiğini istediklerini iddia etti.

Colonna, "İsrail ve Filistin halklarıyla aynı anda dayanışma içinde bulunmanın mümkün olduğunu" savunarak, Siyonist işgalcilerin güvenlik ve Filistinlilerin devlet isteğini "meşru" olarak nitelendirdi.

Hamas'ın elindeki esirlere dikkati çeken Colonna, an itibarıyla 3 Fransız vatandaşının kayıp ya da esir olduğunu söyledi.

Colonna, yakınlarını kaybeden Fransız vatandaşlarıyla bir araya geleceğini, ayrıca 7 Ekim saldırılarında "cinsel şiddet kurbanı olduğunu iddia eden kadınlarla" dayanışma mesajı vermek için bu ülkeye geldiğini iddia etti.

Siyonist rejimin sözde Bakanı Cohen ise; esirler konusunda İsrail'in elinden geleni yaptığını savunarak, "yoğunlaştırılan askeri operasyonlar sayesinde İsrail'in esirleri serbest bıraktırmayı başardığını", bu nedenle de ateşkes çağrısında bulunmanın "hata" olduğunu ileri sürdü. Ne var ki 27 ekimden bu yana meydana gelen Siyonist saldırılarında onlarca esir bilinçli ya da bilinçsiz olarak kendi orduları tarafından öldürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir