• DOLAR 32.182
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2424.513
  • ...
Filistin İnisiyatifinden Ankara'da "Küresel İntifada Türkiye" sloganıyla etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara halkı, Filistin İnisiyatifi tarafından "Küresel İntifada Türkiye" sloganıyla Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Taha Akgül Spor Salonu'nda Gazze için buluştu.

Ankara'da bir araya gelen on binlerce kişi, Filistin ve Gazze'ye destek sloganları atarken işgal rejimini telin etti.

Etkinlikte işgal rejimine destek veren firmaların süresiz bir şekilde boykot edilmesi yönünde birçok konuşmalar yapıldı, tanıtım videoları izletildi.

7 Ekim'den bu yana insanların evlerine oturamadığını söyleyen Filistin İnisiyatifi Başkanı Ümit Sönmez, "7 Ekim'den sonra insanlar evinde rahat bir şekilde oturmadığı gibi yediği yemekten utanıyor. Çocuklarının başını okşamaktan utanıyor. Gece uyuduğu uykudan utanıyor. Rahatından utanıyor. Bindiği belediye otobüsünden utanıyor. İşinden; gücünden utanıyor ve ağlıyor." dedi.

"Filistin İnisiyatifi olarak tüm sektörler bir araya gelip hep beraber bir şeyler yapmaya başladık"

Anne babalara seslenen Sönmez, "Çocuklarınızı gençlerinizi mutlaka dertli insanlar olarak yetiştirin. Mahallesinin derdi ile dertlensin. Mahallesindeki okulun derdi ile dertlensin. Çocuk vaktinin derdi ile dertlensin. Ne eksi varsa o dert ile derlensin. Ülkesiyle dertlensin. Müslüman kardeşi ile dertlensin. Myanmar'ı, Çeçenistan'ı, Doğu Türkistan'ı, Filistin'i, Irak'ı, Suriye'yi düşünsün. Neden bütün Müslüman coğrafyası bu kadar büyük dert ve keder altındadır diye düşünsün. Çocuklarınızı böyle yetiştirin inşallah." ifadelerine yer verdi.

"Hiçbir deterjan kan lekesini çıkarmaz"

Ümit Sönmez

Boykotun gerekliliğiyle ilgili de konuşan Sönmez, şunları aktardı:

"Kardeşlerim her birimizin yapacak bir şeyleri vardır. Alışverişe giderken, işimizi yaparken, etrafımızdaki insanlarla oturup muhabbet ederken en azından Filistin'i konuşmak ve Filistin'i anlatmak gerekir. Alışveriş yaparken paralarımızın doğru yerlere doğru insanlara gitmesini sağlamak. Çocuklarımızın mutlaka bu bilgi ile büyümesini sağlamaya çalışmak yapacağımız şeyler arasındadır. Biz Allah izin verirse sırayla çalışmalar yapacağız. Yakında boykot timlerimizi çıkaracağız. Marketlerin önlerinde nöbetçiler olacak ve insanlara broşürler dağıtacaklar. Hangi markalar boykot ise herkes görecek ve bilecek. Hiç kimseden de korkumuz yok. Tehditler var. Nereye kadar tehdit edeceksiniz ki? O kafeye gitmeyeceğiz. O markaları da almayacağız. O deterjanlarla temizlik yapmayacağız. Bu kadar. Çünkü hiçbir deterjan kan lekesini çıkarmaz."

"Mescid-i Aksa özgür olana kadar hep beraber bir şeyler yapmaya devam edelim"

Filistin İnisiyatifi sözcüsü Tülay Gökçimen, "Katil işgalci israilin ve işbirlikçi Amerika'nın Gazze'de mazlum Gazze halkına, çocuklarımıza yaptıklarından rahatsız olduğunuz için sıcak evinizden kalkıp buraya geldiğiniz için başta bastonuyla buraya gelen 90 yaşındaki Osman amca olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Hepiniz hoş geldiniz ayağınıza sağlık. Hem kapının girişinde hem de platformun önünde Gazze'de katledilen çocukları temsilen ayakkabılar koyduk. O ayakkabılarla size bir mesaj var. Diyoruz ki 'Katil ve işgalci israil katlettiği çocuklar kadar ayakkabı getirseydik bu salon kadar 3 tane spor salonu tutmamız gerekecekti.' Gazzeli çocukların ömürleri çok kısaydı. Gazze için çocuklarımız için bundan sonra beraber yürüyelim. Gazzeli çocuklar sağlıklı bir şekilde büyüsün. Mescid-i Aksa özgür olana kadar hep beraber bir şeyler yapmaya devam edelim." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ses sanatçıları Filistin ve Kudüs ile ilgili ezgiler seslendirmeleriyle program devam etti.

Programda Filistin İnisiyatifi kurucuları Bekir Develi, İsmail Hakkı, Ersin Çelik, Merve Gülcemal, Gülden Sönmez, Mehmet Dinç, Hasan Sağındık, Mustafa Cihat, İsmail Halis ve Enes Yalman'da birer koşma yaptı.

Yapılan konuşmaların büyük ekseriyeti boykot ile ilgili oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir