• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İşgalci, Batı Şeria'da İHA ile saldırdı! 3 şehid...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Mahmud Samir Cabir (22) ile Ğays Yasir Şehade (25) İsrail güçlerinin Nur Şems Mülteci Kampı'na İHA ile düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırıda bazıları ağır, birkaç kişi yaralanırken kimi Filistinliler de siyonist işgalcilerin düzenlediği baskınlarda gözaltına alındı.

- Yaralanın Filistinli kurtarılamadı

12 Aralık'ta Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na İHA ile düzenlenen saldırıda yaralanan ve Er-Razi Hastanesinde tedavi gören Leys Ebu Nemir de kurtarılamadı.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre 7 Ekim'den bu yanan işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te özellikle de sivil yahudilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 294'e yükseldi.

- Baskınlarda Batı Şeria'da altyapıya da zarar veriliyor

İşgalciler, Batı Şeria'da özellikle Cenin ve Nur Şems mülteci kamplarında altyapıyı tahrip etmeye devam ediyor. Burada sık sık baskın düzenleyerek sokakları kazıyor, su, telefon, kanalizasyon ve elektrik ağlarına zarar veriyor.

Baskın gerçekleştirdiği bölgede meydanları ve anıtları da hiçbir sebep göstermeden yıkan işgal ordusu, ayrıca dükkanları, evleri ve araçları da kullanılamaz hale getiriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir