• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da siyer yarışması kayıtları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Yarışması, Şanlıurfa'da 7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye geneli yüz binlerce kişinin gireceği Kutlu Doğum Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere umre ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.

Siyer Komisyonu Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı Âdem Sarıkuş, Diyarbakır ve İstanbul illeri ile aralarında tatlı bir rekabet olduğunu belirterek, hayırda yarıştıklarını ifade etti.

"Şanlıurfa olarak kayıt noktasında 3. Sıradayız"

Siyer sınavına katılım hakkında bilgi veren Sarıkuş, "Siyer yarışmasına katılım, gerek Türkiye bazında gerek ilimiz Şanlıurfa'da hedeflediğimiz düzeyde olmasa da Elhamdülillah iyidir. İstediğimiz düzeyde olmamasının sebebi Gazze'nin mevcut durumu. Zalim siyonistlerin Müslüman kardeşlerimize yönelik soykırıma varan saldırıları tüm halkımızın ve bizim birinci gündem maddemiz oldu. Kurduğumuz destek çadırları ve yaptığımız programlar ile elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı siyer yarışmamız ikinci planda kaldı. Siyer yarışmasına katılım var elhamdülillah. Bu gün itibariyle Şanlıurfa ilimizde kayıt sayısı 10 bin civarında. Türkiye genelinde, Şanlıurfa olarak kayıt noktasında 3. sıradayız. Kayıt noktasında önümüzde olan Diyarbakır ve İstanbul illeri ile aramızda tatlı bir rekabet söz konusu. Hayırda yarışıyoruz İnşallah. Kayıt heyecanı tüm Türkiye'de ve ilimizde devam ediyor. İnşallah bu sayı gittikçe artacaktır." şeklinde konuştu.

"Kaybedeni Olmayan Yarışma"

Siyer sınavının önemi hakkında konuşan Sarıkuş, "İlk yıllardan beri sloganımız 'Kaybedeni Olmayan Siyer Yarışması'. Evet, bu yarışmanın kaybedeni yok, çünkü amacımız Resulullah efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek ve güzel ahlakını anlatan siyer kitaplarının, katılımcı tarafından okunmasını sağlamak. Onun hayatını okuyan biri onu tanıyacak ve hayatını bu okuduklarına göre şekillendirecektir. Dolayısıyla hem dünya hem ahretini kurtarmış olacak. Efendimizin güzel ahlakına sahip bireylerin sayısı arttıkça toplumda kazanmış olacak. Rabbim onu okumayı ve güzel ahlakını yaşayanlardan eylesin." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir