• DOLAR 32.262
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2399.058
  • ...
İsrail'in korkulu rüyası Ebu Ubeyde kimdir? Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamalarıyla İsrail'in korkulu rüyası haline gelen Ebu Ubeyde'nin gerçek adı bilinmemekte birlikte  kişisel detaylarının büyük bir kısmı  da gizli tutuluyor. İsrail'in Hamas ve askeri Kanadı Kassam Tugayları'nın önemli isimlerine yönelik suikast hedefi nedeniyle Ebu Ubeyde, 1993 yılında İsrail tarafından şehit edilen Kassam'ın eski lideri İmad Akl gibi  hiçbir zaman yüzü açık bir şekilde kameraların karşısına geçmedi.

İsrail medyası 2014'te, Ebu Ubeyde'ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı Huzeyfe Samir Abdullah el-Kehlut adıyla yayınladı. Ancak İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu fotoğrafın ve verilen ismin gerçek olmadığını açıkladı.  Ebu Ubeyde'nin gerçek kimliğinin çok az kişi tarafından bilindiği Hamas yetkililerinden birisi tarafından açıklandı. 

Ebu Ubeyde, 2005 yılında Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü olarak göreve geldi.  İlk defa 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'in yakalandığı açıklamasıyla ortaya çıktı. Ebu Ubeyde'nin  Cibaliye’de yaşadığı, evinin, 2008, 2012 ve 2014 yıllarında ve son saldırılarda yıkıldığı iddia ediliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir