• DOLAR 32.897
  • EURO 35.343
  • ALTIN 2460.873
  • ...
Hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: O illerde yaşayanlar dikkat.. Kuvvetli yağış uyarısı..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 kent "sarı" kodla uyarıldı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda gecikmeler, yağış anında şiddetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması şart olduğunu belirtti.

Tahmin edilen şiddetli yağışlar nedeniyle aralarında İstanbul ve İzmir`in de olduğu 11 il için "sarı" kodlu uyarı yapıldı.


İşte sarı kodla uyarılan iller

Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Kırıklareli, Sakarya, Bursa, Edirne, Kocaeli, İzmir, Tekirdağ

Hava Sıcaklığı: Yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ: Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

RÜZGAR: Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir